Dupa ce editura Fantasy Flight Games a renuntat la colaborarea de peste 10 ani cu Blizzard Entertainment, timp in care au scos versiuni board game cu celebrele jocuri PC World of Warcraft si StarCraft, a venit momentul pentru un nou partener care va produce jocuri de societate sub aceste marci: USAopoly .

De fapt, versiunile clasice de Monopoly si Risk au primit un facelift si au devenit astfel World of Warcraft Monopoly si StarCraft Risk, aceleasi Marii, dar cu palarii si toale noi 🙂 .

Monopoly: World of Warcraft

Coboara intr-o lume a miturilor, a magiei si a aventurilor legendare pentru a controla locatiile de referinta din lumea World of Warcraft. Cu o grafica noua, jocul Monopoly include acum proprietati precum Twilight Highlands, Grizzly Hills si Swamp of Sorrows.

In incercarea de a domni peste capitalele factiunilor Orgrimmar si Stormwind, jucatorii vor arunca cu zaruri tematice Alliance si Horde si febril vor cumpara, vinde si schimba proprietati in stilul clasic Monopoly pana cand un jucator va controla toate terenurile si va scoate de pe harta treptat ceilalti jucatori.

Jocul va avea un pret estimat de aproximativ 39.95 USD si va fi disponibil incepand cu luna Mai 2012 in anumite magazine speciale din America de Nord.

Tabla de joc pentru Monopoly: World of Warcraft
 

 

RISK: StarCraft

In jocul de societate RISK: StarCraft jucatorii vor alege dintre factiunile Terran, Protoss ori Zerg si 6 eroi unici inainte de a se infrunta in acest board game clasic.

Lupta acerba din din jocul de tip RTS (real-time strategy) StarCraft a fost adaptata perfect mecanismului clasic de joc din RISK, iar jucatorul va fi decis pe baza desfasurarii viclene de trupe si tactici strategice de teren.

RISK: StarCraft va avea 3 moduri de joc si va avea peste 290 de piese personalizate. Jocul se va lansa in aceasta vara (2012) in anumite magazine specializate din America de Nord si va avea un pret recomandat de 49.45 USD.