NU, nu am jucat inca Power Grid cu toate cele 3 etape. Ne-am limitat tot la 1 etapa, dar cu variatii ale numarului de orase necesare terminarii jocului, fara limitari de teritorii.
Am inceput de vineri seara, desi eram destul de obosit si am continuat sambata si duminica. Locatie schimbata, muck residence, adica vis-a-vis. Protagonisti: eu, Carmen, Florin, Marius, Simona si bineinteles, gazda noastra, muck.
S-a asezonat cu jocuri de Mortal Kombat, Top Spin si altele (Xbox). Sambata seara am vazut in sfarsit si Ice age 3. Nu pot spune despre el decat un singur lucru: CRIMINAL!

Dar sa revenim la pasiunea noastra, board game-ul Power Grid. Se pare ca muck si-a gasit jocul preferat (deoarece castiga). Power Grid este numele lui mic de acum incolo 🙂 . Le calculeaza cu indarjire, face mutari de bagare a adversarilor in dificultate, isi numara banii pe sub masa, totul pentru victoria finala. Si da, reuseste!!!

Pot spune ca am incercat sa ii rup avantul, dar nu am reusit. FAIL! Nu ne lasam, etapele 2 si 3 am citit ca aduc schimbari destul de importante, vedem daca se mai descurca atunci.

Ce am invatat pana acum ca si strategie? La inceput e bine, pe cat posibil, sa stai la coada. Pe ultimul loc. Vei cumpara cele mai ieftine resurse, iti vei putea alege centralele cele mai bune si cel mai important lucru, iti vei alege zona de joc cea mai ieftina.

De ce aceste lucruri? Pentru ca in Faza 2 ,de cumparare a centralelor, se joaca in ordine normala, in Fazele 3 si 4, de cumparare a resurselor, respectiv cumparare a oraselor, in ordine inversa, iar la Faza 5 de birocratie, in ordine normala.

Din ce am observat, la toti ne place acest joc. Este un joc de tip economic, pe gustul nostru, nu depinde de zar, noroc si este foarte antrenant.