Editura Alderac Entertainment Group (AEG) a anuntat War of Honor, cel mai nou titlu din seria de jocuri de carti colectibile (CCG) – Legend of the Five Rings (L5R).

War of Honor va include 4 deck-uri preconstruite pentru clanurile Dragon, Lion, Phoenix, si Scorpion si se vor putea juca de catre 2-4 jucatori imediat ce sunt scoase din cutie. Jocul va contine 4 deck-uri de carti, o tabla de scor, markere, jetoane ce se pot misca pentru a aduce un joc nou in fiecare sesiune si jetoane ale celorlalte 5 Clanuri Mari, facand War of Honor compatibil cu celelalte carti ale L5R. War of Honor va fi disponibil incepand cu Iunie 2011.

Mai jos aveti cateva informatii aditionale oferite de AEG:

War of Honor se joaca folosind o varianta modificata a regulilor jocului de carti colectionabile (CCG): Legend of the Five Rings. Fiind in al 15-lea an de publicare, Legend of the Five Rings este al doilea cel mai lung CCG din toate timpurile.

In Legend of the Five Rings, jucatorii construiesc doua deck-uri separate pentru a compensa deck-urile lor. Unul dintre ele este deck-ul Dinastiei (Dynasty Deck), ce contine caractere, mine de aur, evenimente si regiuni. Acestea intra in joc cu ajutorul a 4 provincii din fata jucatorului, ce detin cate o carte pana cand sunt cumparate de jucator (sau rezolvate, in caz de evenimente). Deck-ul de Soarta(Fate Deck) este format din tactici, echipamente, adepti, si vraji, fiind tras dintr-o mana de 5 carti pe care jucatorul le poate folosi in orice moment potrivit(inclusiv tactici de joc sau echipamente aferente, vraji, si adepti ai personajelor tale).

De-a lungul jocului, jucatorii se vor folosi de samurai, shugenja (preoti asemanatori cu utilizatorii de magii), curteni, ninja, calugari, si de una din cele patru conditii de victorie. Acestea sunt:

Military: Ataca folosind personajele tale si distruge cele 4 provincii ale adversarului.
Honor: Prin diferite mijloace (politica, batalii castigate, dueluri, arta), strange pana la 40 de puncte de onoare.
Dishonor: Prin diferite mijloace, impinge adversarul la -20 de puncte de onoare si alunga-l afara din Imperiu ca pe un caine fara onoare ce este
Enlightenment: Activeaza toate cele 5 inele in joc in acelasi timp. Mai greu de facut, dar daca reusesti sa indeplinesti aceasta conditie legendara de victorie, esti declarat un maestru elementar si castigi.