La sugestia si cererea lui Cartabosul Rosu (unul dintre comentatorii fruntasi de pe acest blog) am investigat mai in amanunt un topic de pe boardgamegeek.com referitor la o varianta de Railroad Tycoon pentru 2 jucatori. Inca nu am testat aceast varianta, s-a notat, vom juca si in functie de experienta obtinuta din joc vom incerca sa aducem imbunatatiri.

Aceasta varianta presupune folosirea doar a tablei de mijloc. Numarul de cuburi de bunuri ar trebui sa fie cel recomandat de regulament pentru 2 jucatori (cu unul mai putin). Ramane la alegerea voastra daca veti utilza aceasta regula sau se va merge pe numarul normal de bunuri mentionat pe fiecare dintre orase.

Numarul de orase libere ce va determina sfarsitul jocului este de 10. Se poate micsora acest numar la 8, dar ca o parere personala, cu cat trebuie un numar mai mare de orase libere, cu atat mai bine.

Referitor la cartile de operatiuni si cartile cu magnati se vor elimina cele care nu mai au relevanta pentru orasele prezente pe tabla din mijloc. Se pot scoate fie de la inceput, fie se vor elimina pe parcursul jocului.

O singura problema este cu orasele incomplete care sunt exact pe margine. Se vor utiliza doar acelea care au numele complet si sunt in proportie de 80% prezente pe harta si spre care se pot construi linii (mai exact se pot folosi doar orasele Minneapolis si Pittsburgh, restul nu pot avea linii conectate sau nu au numele vizibil). Mai jos aveti si tabla de mijloc:

Pentru a tine scorul si a se imparti dividente, deoarece nu se folosesc si celelalte 2 table de joc, puteti folosi fisierul de scor atasat in Regulamente unde am pus toate sumele de bani pentru toate cele 100 de trepte de punctaj.

Cam astea ar fi modificarile pentru versiunea de 2 jucatori, folosind doar tabla din mijloc. Ramane sa testam efectiv si sa vedem daca exista lacune in rationament, insa, din ce am citit, jocul se desfasoara normal si este chiar mai antrenant deoarece sunt mai putine cuburi de bunuri, iar zonele de actiune ale celor 2 jucatori sunt mult mai apropiate, ducand la un joc mai “agresiv”.

Sursa foto.