Dupa 3 zile de weekend asta este sentimentul care ma inconjoara. Fara nici un plan stabilit din cursul saptamanii, fara nici macar o urma vaga a ceea ce urma sa se intample, inevitabilul s-a produs.

Chiar daca si acum cand ma gandesc, ma trec fiori trebuie sa urlu in gura mare… Trei Seri de Board Games… si nu oricum, Power Grid.

Da, deci asta s-a intamplat. Ceea ce ma face sa fiu atat de fericit, nu este ideea in sine, ci bucuria sufleteasca. De ce o bucurie sufleteasca asa de mare? Simplu, pentru ca saptamana trecuta nici nu aveam tupeul sa ma gandesc ca am putea juca trei zile la rand. Cand spun asta nu vreau sa jignesc pe niciunul din cei cu care impart aceiasi masa de joc. Costy poate avea treaba, Carmen ceva de facut prin casa, Marius si Gina se pregateau de plecat in concediu la mare, Florin si Roxana isi doreau mult somn ca de obicei, Simona obosita si fara chef.

Ce sa mai stam la povesti fara sens. Cred ca din ceea ce am scris mai sus, am reusit sa va fac sa intelegeti ca in mine nu exista decat bucurie in acest moment.

Deci cum spuneam, vineri, sambata si chiar si seara de duminica au fost rezervate jocului Power Grid. Nu am jucat decat partea de Basic a jocului, numita Step 1.

Asa cum am fost obisnuiti de jocurile pe tabla, nici Power Grid nu face exceptie si ofera jucatorilor incepatori o parte simpla, in care jucatorii se pot acomoda cu jocul.

Este un joc economic, cu o durata rezonabila, bazat pe atentie si mult, mult calcul. Pe intreaga durata de desfasurare, jucatorii sunt interpusi intre cheltuirea cu atentie a fondurilor, trasul cu ochiul la fondurile altora, atentie la cumpararea de centrale si resurse.

Mie unul, jocul imi place foarte mult si il recomand cu incredere oricarui om pasionat de BoardGames.

Ca sa trecem in revista si cele ce s-au intamplata in weekend, voi incepe cu seara de vineri. Jucatori la masa 5; Costy, Carmen, Marius, Simona, muck.

Desi Marius a fost cel mai nou jucator si a trebuit sa inteleaga mersul jocului, a castigat Carmen. Cel de-al doilea joc a fost castigat de muck.

Desi toata lumea este suparata de tinuta mea de joc, ii anunt pe toti ca nu voi schimba niciodata nimic la asta.

Sambata seara a fost ca de obicei cand este multa lume. Singurul joc pe care am reusit sa-l facem, a fost castigat triumfal de muck. De ce ridic in slavi aceasta victorie… simplu, pentru ca nu a castigat Carmen, si mai ales ca ea a iesit pe locul doi la o diferenta de… atentie… un elektro. Desi nu recunoaste nici in ziua de azi, durerea a fost crancena, iar umilinta incomensurabila.

Seara de duminica, desi nici prin cap nu-mi trecea, s-a petrecut tot la un pahar de Power Grid. Doua jocuri bifeaza aceasta seara, unul castigat de muck la masa cu Costy, intr-un duet de zile mari, si unul castigat meserias de Simona, la masa de dublu mixt.

Concluzia, este mai mult decat fireasca… jucati Power Grid, si sa dea Domnul sa mai avem parte de weekend-uri d’astea.

O saptamana buna!