Cei de la trictrac.net au anuntat castigatorul premiului Tric Trac D’Or 2011 (un fel de Jocul Anului in Franta), acesta fiind Troyes, un boardgame pentru 2-4 jucatori realizat de designerii Sébastien Dujardin, Xavier Georges si Alain Orban si lansat la Essen in anul 2010.

Despre Troyes, in cateva cuvinte:

“In Troyes, jucatorii urmaresc sa obtina faima prin contributia lor la gloria orasului. Fiecare jucator reprezinta o familie instarita, ghidata de un personaj celebru. Grupul de personaje pe care familiile din joc il au va determina cate puncte vor fi obtinute la sfarsitul jocului, asa ca trebuie sa te gandesti cu atentie, sa evaluezi cu intelepciune si sa ascunzi de altii inspiratia familiei tale pentru a castiga!

Troyes foloseste un interesant mecanism cu zaruri, jucatorii arunca zaruri de culori diferite, reprezentand diferite sfere, cum ar fi armata, clerul si poporul. Fiecare dintre acestea permite anumite tipuri de actiuni care sa fie efectuate, si permite, de asemenea, accesul la zaruri reprezinta diferite sfere, care pot fi folosite pentru a contribui la gloria Troiei in diferite moduri – fie prin apararea fata de dusmani, fie ajutand la construirea catedralei, fie ca o modalitate de a face mai multi bani. Cartile de evenimente vor condimenta jocul si vor aduce atat bonusuri cat si provocari pe care jucatorii sa le poate valorifica.

Dupa un anumit numar de runde, jocul se va termina, iar familiile jucatorilor vor castiga faima pentru diferitele personaje carora le aduc satisfactie. Jucatorul cu cea mai mare faima la final este, desigur, castigator!”

Mai jos aveti clasamentul final, alaturi de punctajele obtinute de cele 10 jocuri nominalizate pentru acest premiu:

1/ (475 puncte) “Troyes” de Sébastien Dujardin, Xavier Georges si Alain Orban
2/ (425 puncte) “Olympos” de Philippe Kayerts
3/ (423 puncte) “Die Burgen von Burgund” de Stefan Feld
4/ (408 puncte) “Navegador” de Walther Mac Gerdts
5/ (387 puncte) “Civilization” de Kevin Wilson
6/ (328 puncte) “Through the Ages” de Vlaada Chvatil
7/ (327 puncte) “Glory to Rome ” de Carl Chudyk
8/ (248 puncte) “The Boss” de Alain Ollier
9/ (242 puncte) “Norenberc” de Andreas Steding
10/ (157 puncte) “Sobek” de Bruno Cathala

Mai multe detalii gasiti aici. Ce parere aveti de castigator? Merita Troyes sa fie castigatorul premiului Tric Trac D’Or 2011 ?