Dupa ce in luna decembrie 2010 v-am prezentat jocul TRANS-RABAT realizat de inventatorul roman Marin Constantin, in continuare va voi prezenta prima sesiune completa de joc.

Adversarul meu, cine altcineva decat Carmen, Oaia Neagra?

Dupa ce am inceput sa spun povestea jocului si care este scopul, am pornit voinici-voiosi sa ne deplasam pionii prin translatari si rabateri succesive pe tabla de joc.

La inceput este nevoie de cateva mutari pentru a vedea si gandi mai bine o strategie de atac, mai ales ca trebuie ceva atentie si la mutarile ulterioare ale adversarului, asta daca nu vrei sa ai pioni blocati. Normal, asta este teoria, in jocul cu Oitza Neagra chiar asta a fost strategia de baza.

Nu am reusit sa duc cei trei pioni pe latura opusa pentru ca am fost blocat de foarte multe ori. Mai mult, asa am pierdut si jocul, avand toti cei trei pioni blocati si palarioarele in mana adversarului.

Jocul TRANS-RABAT necesita multa atentie si vedere in spatiu, iar mutarile adversarului trebuie anticipate foarte bine, la fel ca in jocul de Sah. Cel putin pana acum, jocul ni se pare foarte interesant, reguli simple, dar strategii multiple.

Este pacat ca acest joc nu a fost promovat atunci cand a fost lansat, avea potential, dar nu se stie, poate il vom regasi in magazine alaturi de Agricola, Puerto Rico, sau alte jocuri de societate.

Mai jos aveti pozele din timpul jocului, in ordine cronologica.