Pentru ca tot se apropie Pastele, am zis sa fac o lista cu 10 jocuri de societate ce pot fi facute cadou de Iepuras. Am ales jocuri cunoscute, ce se invata repede.

1. Carcassonne

Dezvolta regiunea din jurul orasului Carcassonne si plaseaza-ti discipolii pe drumuri, in cetati, in manastiri sau pe pasuni. Pentru a castiga jocul, foloseste-ti indemanarea si talentul in dezvoltarea zonei si in amplasarea hotilor, cavalerilor, calugarilor si, respectiv, a fermierilor.
Carcassonne este un joc de familie conceput de Klaus-Jurgen Wrede pentru 2 – 5 jucatori cu varsta minima 8 ani si dureaza aproximativ 45 minute.

2. Colonistii din Catan

Imbarca-te intr-o misiune de colonizare a insulei Catan! Calauzeste-ti colonistii catre victorie prin schimburi ingenioase si dezvoltari istete! Pentru a face rost de carti de dezvoltare sau pentru a construi drumuri, asezaminte si orase, vei folosi combinatii de resurse – grau, lana, minereu, caramida si cherestea, in loc de bani.
Colonistii din Catan este un joc de familie conceput de Klaus Teuber pentru 3 – 4 jucatori cu varsta minima 10 ani si dureaza 90 minute.

3. Reteaua Energetica

Sa castigi bani din energia electrica? O idee extraordinara! Fiecare jucator detine o companie ce furnizeaza electricitate oraselor din S.U.A. sau celor din Germania. Jucatorii liciteaza pentru a obtine centrale electrice la un pret cat mai bun, apoi cumpara resurse pentru a produce electricitate. Pentru castigarea jocului, energia electrica trebuie distribuita unei retele cat mai mari de orase!
Reteaua Energetica este un joc de strategie conceput de Friedemann Friese pentru 2 – 6 jucatori cu varsta minima 12 ani si dureaza intre 90 si 120 minute.

4. Blokus

Pornind dintr-un colt al tablei de joc, aseaza-ti piesele astfel incat sa se atinga doar in colturi cu piesele asezate de tine anterior. Punand cat mai multe piese pe tabla, iti vei impiedica adversarii sa se extinda si astfel vei castiga jocul! Blokus este un joc ce se invata in 2 minute, dar care necesita multa strategie si logica, lucru dovedit si de premiul acordat de celebra organizatie MENSA.
Blokus este un joc de strategie abstracta conceput de Bernard Tavitian pentru 1 – 4 jucatori cu varsta minima 7 ani si dureaza aproximativ 20 minute.

5. Dixit

Tine-ti respiratia! Ilustratiile sunt dezvaluite. Toate au ceva in comun: o fraza enigmatica. Acum fii atent, numai una din cele cinci imagini este cheia. Va trebui sa-ti folosesti tot flerul si intuitia pentru a descoperi imaginea, ocolind, in acelasi timp, capcanele intinse de ceilalti jucatori.
Dixit este un joc de petrecere conceput de Jean-Louis Roubira pentru 3 – 6 jucatori cu varsta minima 8 ani si dureaza aproximativ 30 minute.

6. Fresco

In Fresco, jucatorii sunt artizani, ei trebuind sa restaureze o fresca dintr-o biserica Renascentista. Fiecare jucator incepe cu o echipa de 5 muncitori. Avand o structura modulara, Fresco ofera jucatorilor sansa de a decide cum vor sa-l abordeze. Spre exemplu, poate fi hotarat la ce ora se va trezi unul din artizani si care va fi starea lui de spirit pe intreaga zi.
Fresco este un joc de familie conceput de Wolfgang Panning pentru 2 – 4 jucatori cu varsta minima 10 ani si dureaza aproximativ 60 minute.

7. Ingenious

Ingenious este un joc usor de jucat, dar in acelasi timp greu de stapanit! Aseaza cu multa abilitate piesele pe tabla de joc astfel incat sa-ti aduca cat mai multe puncte, dar fii in acelasi timp atent sa nu-ti avantajezi adversarii! In final conteaza cat de departe ai ajuns cu toate culorile, nu doar cu una singura!
Ingeniuos este un joc de strategie abstracta conceput de Reiner Knizia pentru 1 – 4 jucatori cu varsta minima 8 ani si dureaza aproximativ 45 minute.

8. Alhambra

Granada, anul 1278. La poalele muntilor Sierra Nevada incepea unul din cele mai emotionante si interesante proiecte ale Evului Mediu: constructia Alhambrei.Conceptul este unul simplu: joci rolul unui arhitect al Alhambrei, palatul maur din Granada, Spania. Pentru a castiga jocul, trebuie sa construiesti cel mai impresionant si bine organizat ansamblu de cladiri, asigurandu-te in acelasi timp ca nu-ti risipesti resursele.
Alhambra este un joc de familie conceput de Dirk Henn pentru 2 – 6 jucatori cu varsta minima 8 ani si dureaza aproximativ 60 minute.

9. Saboteur

Jucatorii au rolul de pitici mineri. Ei sunt ori cautatori de aur, care sapa tunele cat mai adanci in cautarea comorilor, ori sunt sabotori ce incearca sa puna obstacole in calea celor dinainte. Membrii fiecarui grup trebuie sa se ajute reciproc desi, de cele mai multe ori, ei pot doar presupune cine din ce tabara face parte. Daca grupul piticilor mineri reuseste sa-si sape calea catre comoara, va fi rasplatit cu bulgari de aur. In schimb, daca nu vor reusi, grupul sabotorilor va pune mana pe comoara.
Saboteur este un joc de petrecere conceput de Frederic Moyersoen pentru 3 – 10 jucatori cu varsta minima 8 ani si dureaza aproximativ 30 minute.

10. Bohnanza

In jocul Bohnanza ai doua sau trei campuri cultivate cu seminte si o mana de carti de joc cu seminte pe care trebuie sa le plantezi. Cand vinzi seminte, vei castiga mai mult daca cultivi mai multe din acelasi soi decat daca cultivi cate putin din mai multe soiuri.Daca faci schimburi inteligente, vei obtine cartile dorite fara sa-i ajuti prea mult pe ceilalti.
Bohnanza este un joc de petrecere conceput de Uwe Rosenberg pentru 2 – 7 jucatori cu varsta minima 10 ani si dureaza aproximativ 45 minute.