Tikal este primul joc din Trilogia Mastii, trei jocuri de societate create de Wolfgang Kramer si Michael Kiesling: Tikal, Java si Mexica.

Pe scurt, povestea din joc:

Tikal este cel mai important si cel mai mare oras maya. Orasul se afla in nordul Guatemalei, in mijlocul junglei de nepatruns, ascuns sub copaci de pana la 50 de metri. Tikal a fost intemeiat de maya, care au trait pe acest teritoriu aproximativ intre 600 i.Hr. si 900 d.Hr. Doar o mica parte a regiunii de 16 km2 a fost explorata pana acum.

Suntem in anul 1999. Patru expeditii pornesc pentru a aduce la suprafata mai multe temple si comori. Fiecare jucator este conducatorul unei expeditii, care cauta temple in jungla, descopera piramide si carari ascunse, dezgroapa comori. Expeditia cu cele mai multe puncte castiga jocul. Puncte se pot castiga in timpul celor patru runde de evaluare pentru fiecare comoara dezgropata si fiecare templu langa care sta cel putin un participant al propriei expeditii.”

Daca v-am facut curiosi, un review detaliat al jocului de societate Tikal gasiti aici pe blog.

Cei interesati de regulamentul tradus in limba romana al jocului de societate Tikal il pot descarca direct de aici. Regulamentul a fost tradus de cei de la www.cutia.ro .