Asa cum va ziceam aici , dupa ce m-am familiarizat cu piesele, cartile si tabla de joc, a venit momentul sa trec la etapa urmatoare, invatarea regulamentului si jucarea efectiva a unui joc de Ticket to Ride: Europe. Carmen avea ceva treaba, asa ca m-am retras cu jocul in brate pe patul din dormitor pentru un pic de liniste.

Regulamentul este usor de lecturat desi este cel in limba Engleza. Jocul nu este complex ca si reguli, citirea si intelegerea regulamentului a durat cam o ora.  

Acum ca stiam regulamentul, nu mai ramanea de gasit decat minim un partener. Ce poate fi mai frumos decat un joc de Ticket to Ride: Europe, primul, impreuna cu prietena, sa poti descoperi in doi farmecul acestui joc? Nu a fost nevoie decat de un “Hai sa jucam!”.

Am intins tabla, am aranjat cartile, am impartit carti de destinatie, carti de trenuri. Ea si-a ales culoarea galben, eu am jucat cu verde. Carmen a ales din cele 4 carti de destinatie de la inceput doar 3:
– Budapesta – Sofia (5 puncte);
– Riga- Bucuresti (10 puncte);
– Kobenhavn – Erzurum (21 puncte).

Fiind primul joc, mai ales ca trebuia sa explic si regulile, am pastrat tot 3 carti de destinatie, doar rute scurte:
– Bruxelles – Danzic (9 puncte);
– Madrid – Zurich (8 puncte);
– Zurich – Budapesta (6 puncte).

Fiecare a incercat sa-si faca rutele pastrate. Nu am mai ales alte carti de destinatie pe parcursul jocului. Fiind doar 2 jucatori, cartile de destinatie neavnd rute comune, fiecare si-a vazut de treaba lui pe harta, nu ne-am intersectat unul cu celalalt. Nu am avut nevoie de statii, asa ca am avut amandoi punctaj maxim la sfarsit. Ca tot am amintit de sfarsitul jocului, haideti sa vedem ce a realizat fiecare si mai ales care a fost castigatorul:

Carmen:
– puncte pe tabla : 58;
– bonus carti de Destinatie: 5 + 10 + 21 = 36 puncte ;
– statii nefolosite: 12 puncte;
– cel mai lung traseu : 10 puncte.

Costy:
– puncte pe tabla : 62;
– bonus carti de Destinatie: 9 + 8 + 6 = 23 puncte ;
– statii nefolosite: 12 puncte.

Asa cum usor se poate observa, iar am mancat bataie: 116 la 97 de puncte. Am pierdut foarte mult la cartile de destinatie (13 puncte), iar infrangerea definitiva a venit de la cele 10 puncte pentru cel mai lung traseu.

Ticket to Ride: Europe este un joc simplu ca si reguli, de invatat si explicat, antrenant atunci cand sunt mai multi jucatori (4 sau 5). Mai jos aveti dovada celor scrise mai sus, cum ziceam Carmen cu galben, eu cu verde.

Tichet to Ride : Europe a fost oferit spre testare de catre Red Goblin