Articol scris de Andrei Popescu – Concurs Lex Hobby Store & BGB

Iata-ne si in Epoca de Piatra!

Ne-am decis sa jucam “Stone Age” un joc pe care l-am achizitionat de curand si care ne-a prins inca de la primul joc “demo”. Design-ul tablei arata frumos cu detalii specifice perioadei de la colibe, paduri si munti pana la oameni la vanat si oameni plecand in calatorie spre necunoscut de unde doar unii se intoarceau cu noi descoperiri sau resurse, iar de altii nu se mai auzea niciodata.

Zeii mi-au suras. Ea 1 si eu 6 la zar. Am luat Marker-ul primului jucator. Incep aventura in epoca de piatra si calatoria spre o victorie triumfatoare (cel putin asa sper).

Am inceput fiecare cu 5 oameni in tribul fiecaruia in jurul unui foc. Prima mea grija a fost mancarea pentru ca trebuia sa-i hranesc. Ea a inceput sa adune resurse si unelte dar si mancare. Tura dupa tura fiecare a incercat sa-si faca o strategie de castigare a punctelor si de a-si mari tribul. Eu am fost mai norocos la zar si am reusit sa imi iau mai multe resurse (de ex: lemne, aur, caramida).

Ea a reusit sa-si cumpere mai multe carti de civilizatie in defavoarea unui trib mai numeros. Eu insa l-am tot trimis pe Rahan al meu in coliba cu fel de fel de domnisoare salbatice. Si tot asa am ajuns la 9 membri din 10 posibili. Noroc ca aveam Markerul de Mancare la 8 (si apoi la maxim 10) si imi puteam permite hrana pentru toti.

Am inceput sa ne batem pe resurse (in jocul de 2 doar unul poate avea oameni pe cate o zona de resurse) si fiecare am avut sansa sa cumparam Colibe mai valoroase ca punctaj. Mai ales ca unele dintre cartile de civilizatie iti dau puncte pentru colibe la punctajul final.

Dupa ce am fost acuzat de mai multe ori de Ea ca am trisat (Nu a Fost Adevarat!) am ajuns si la final. (Finalul intervine atunci cand nu mai sunt fie cladiri de cumparat fie cartile de civilizatie) Momente tensionate au urmat.

Dupa o numaratoare aprinsa (ne-am numarat colibele, avantajele cartilor de civilizatie, membrii tribului), tribul meu, asteptand zgribulit rezultatul, a triumfat. Punctajul final fiind acela de 258 pentru mine si 240 pentru ea.

Inca o zi insorita pentru tribul galben in Epoca de Piatra!