Articol scris de Alina Popa – Concurs Lex Hobby Store & BGB

Am inceput jocul de 2 persoane cu personajele Researcher si Scientist. Din nefericire am tras din prima o carte de Epidemic, ceea ce a sporit dificultatea jocului.

Pornind din acelasi oras, si avand posibilitatea prin Researcher de a face schimb de carti indiferent de oras, am reusit din prima sa mutare sa strangem 4 carti negre.  Scientistul ramane in Atlanta si gasim leacul pentru negre.  De aici, am ajuns in partea rosie pentru a mai face curatenie. Nu pot sa zic ca am reusit in mod deosebit. Am facut epidemii (Outbreaks) pana am ajuns la 4. Totul pe rosii.

Intre timp, personajele au mai strans carti si  Scientistul  a reusit sa faca rost de 6 carti albastre. A folosit una dintre ele pentru a se intoarce la baza din Atlanta. In momentul de fata e singura baza de pe harta (nu am reusit sa mai facem nici o alta). Gasim si leacul pentru albastre. Mai sunt doar doua!!!  Intre timp, se termina rezerva de cuburi rosii… Ajunge pe zero…apoi reusim sa mai recuperam 1.

Scientistul a ramas in jurul bazei din Atlanta, asteptand sa mai stranga si alte carti. Reaserchul foloseste o carte speciala si construieste o baza din capatul celalalt al hartii in Taipei. Nu il costa nici o actiune. Se muta in baza din Atlanta si ii mai da Scientistului carti rosii sa poata cumula 4. Gasim leacul si pentru rosii!!! Si nu jucam decat de 20 de minute!! Mai tragem cateva carti cu Epidemic, ne mai infectam si ajungem la Outbreak 6. Mai avem 1 singur cubulet rosu! Scientistul are 4 carti galbene! Totul depinde de faza de Infector a Reaserchului care e inaintea lui. Sa nu traga mai mult de 1 carte rosie, si sa nu faca outbreak pe rosu!!!

Am scapaaaaaat!!! A nimerit 1 rosie care nu face outbreak.

Mai jos sunt pozele de la orase dupa ce am le-am pus cate un cub: New York, Miami, Taipei.

E randul Scientistului. Face 1 actiune pana in baza din Atlanta, da cele 4 galbene si gaseste ultimul leac!

Am castigat in 30 de minute! AM INVINS SISTEMUL!! Cu doar 2 baze! E prima oara cand se intampla asa ceva!

Tabla de joc la final.