Articol scris de Bolog Sergiu – Concurs Lex Hobby Store & BGB

Pentru a ne creste sansele de castig am decis sa facem si o sesiune a jocului 7 Wonders. 😀

Nu cred ca trebuie sa mai explic jocul, tinand cont ca este foarte popular. In doi jucatori se foloseste un „dummy player”.

Am ales 3 minuni la intamplare. The Free City (dummy player) a nimerit partea B din The Lighthouse of Alexandria, Narcis a nimerit partea A din The Colossus of Rhodes, iar eu, am nimerit partea A din The Mausoleum of Halicarnassus.

Age I

In prima Era totul a decurs normal. Fiecare din cele trei „civilizatii” au adunat resurse si au pus bazele strategiilor de viitor. E cam dificil sa anticipezi ceva acum…

La finalul Erei, The Free City avea Workshop, Stone Pit, West Trade Post, Press, Scriptorium si Theatre.

Narcis avea Lumber Yard, Ore Vein, Stockade, Barraks, Altar si East Trading Post. Era destul de clar ca se indrepta spre o civilizatie militara iar pentru a-si creste armata cat mai usor si-a facut si un trading post pentru a cumpara mai ieftin de la mine.

Eu aveam Loom, Timber Yard, Apothecary, Clay Pit, Baths si Guard Tower.

Am incercat in ultimul moment sa ma apar de armata lui Narcis dar acesta si-a intarit fortele in ultimul tur. Astfel, la finalul primei Ere Narcis si-a zdrobit ambii adversari prin putere militara. Macar am facut si eu un punct invingand civilizatia jucatorului neutru.

Age II

Acum jocul devine ceva mai serios. Jucatorii urmaresc mai atent cartile si isi pun in aplicare strategiile.

Nu voi scrie ce cartea am luat fiecare in toate turele pentru ca ar fi plictisitor. In schimb, fac un rezumat la fiecare Era.

Astfel in Era a doua am construit:

The Free City: Loom, Courthouse, Forum, Library, Quarry si Laboratory.

Narcis: Brick Yard, Foundry, a vandut o carte pentru 3 monede, Temple, a construit primul stagiu al minunii si Archery Range.

Eu: Aquaduct, Stables, Press, Dispensary, School si am vandut o carte pentru 3 monede.

Numai bine, la finalul Erei am „prins” strategia lui Narcis. Isi folosea infuenta asupra jucatorului neutru pentru a-i construi toate cladirile ce nu voia sa mi le lase mie. Intre timp el isi intarea armata. Din pacate eu construiam „resturile” primite de la el.

Age III

In ultima Era, jucatorii se roaga sa le vina cartile necesare finalizarii strategiilor lor 😀 . Aici trebuie sa fii atent sa nu lasi adversarul sa construiasca o Ghilda puternica pentru care ar putea luat multe puncte. Atat eu cat si Narcis am facut o mica greseala in care a trebuit sa vindem cate o carte pentru ca nu aveam resursele necesare construirii ei.

Constructiile din Era a treia:

The Free City: Senat, Townhall, Observatory, Trades Guild, Haven si a vandut o carte.

Narcis: Gardens, Siege Workshop, Spies Guild, a vandut o carte (din necesitate) si a terminat ultimile doua stagii ale minunii.

Eu: Lodge, Study, am vandut o carte datorita unei greseli si mi-am facut toate cele trei stagii ale minunii. Folosind abilitatea stagiului al doilea mi-am construit Magistrates Guild.

Strategia lui Narcis a fost destul de simpla. Isi intarea armata iar cartile verzi si albastre le dadea jucatorului neutru. Eu n-am avut nicio strategie. Am facut ce am putut. Poate daca Narcis isi folosea influenta pentru a construi jucatorului neutru si o mica armata (astfel incat sa nu-l pot invinge la finalul fiecarei Ere), atunci ar fi castigat.

Scorul final