Risk Legacy este urmatorul titlu din lunga serie de jocuri de lupta si control teritorial avandu-i pe Rob Daviau si Chris Dupuis responsabili pentru design. Versiunea in limba germana (Risiko Evolution) va fi lansata in octombrie 2011, in schimb, despre versiunea in limba engleza (Risk Legacy) nu se cunosc prea multe amanunte, dar mai mult ca sigur ca aceasta se va lansa tot atunci.

Noutatea in Risk Legacy este faptul ca lumea se schimba de la un joc la altul in functie de rezultatul jocurilor anterioare. Aceasta se realizeaza prin intermediul unor pachete mici de carti ce vin sigilate si se vor deschide si integra in jocuri de-a lungul timpului: abtibilduri sunt adaugate pe harta de joc, carti de joc sunt adaugate sau scoase. De exemplu, un pachet are instructiuni clare ca se va deschide atunci cand se va fonda al noualea oras pe harta.

Mai jos aveti descrierea oficiala a jocului Risk Legacy, descriere oferita de firma producatoare, Hasbro:

“Cum iti vei modela lumea?

In Risk Legacy, fiecare joc jucat va schimba jocurile viitoare. O decizie luata in Jocul 1 te va urmari pana la Jocul 10. Riscurile pe care ti le asumi in Risk Legacy nu sunt ca cele din alte boardgame-uri. Tu si prietenii tai sunteti responsabili de cum evoleaza lumea: istoria ei, orasele, chiar si factiunile si felul cum acestea lupta. Carti si abtibilduri vor aparea in joc. Cartile vor intra sau vor iesi pentru totdeauna. Nu vei uita tradarile din timpul jocurilor anterioare si nici acestea jocul.

Joaca-ti jocul. Scrie-ti istoria.”