A venit timpul “sa scap” de o datorie mai veche a blogului, un joc de Railroad Tycoon, in 2 persoane, folosind tabla din mijloc. Chris, stiu ca a trecut ceva timp de cand am promis ca jucam, dar sper sa ne revansam cu acest post si mai ales cu imaginile.

Poza-VS-

 

Ce reguli am folosit

In varianta de jucatori ce foloseste tabla din mijloc se folosesc toate orasele ce apar pe harta cu minim 80% din desen si nume si se pot construi linii la ele.  Am folosit cartile de magnati si cartile de actiuni. Cartile ce nu se potrivesc cu orasele de pe tabla din mijloc se dau deoparte sau se elimina atunci cand apar in timpul jocului. Ca si recomandare, mai bine le eliminati de la inceput. Noi ne mai pacaleam 🙂 .

Ca si numar de bunuri plasate pe orase, initial am respectat cerinta din regulamentul oficial: numarul afisat de oras – 1. Dar, dupa ce ne-am dat seama ca este destul de tarziu si a doua zi mergem la munca, ne-am hotarat sa completam numarul de bunuri cu inca un bun pe fiecare oras.

Restul regulilor raman neschimbate ca in regulamentul oficial.

Jocul – Carmen vs. Costy

Harta de inceput de joc arata astfel:

 Pentru a tine scorul, am folosit o pagina printata cu sina de scor la care am desenat manual mansele/rundele:

Carmen a jucat bineinteles cu galben (culoarea ei preferata si aducatoare de noroc), eu cu un pic de mov (hai hai, e joc serios, da? Fara bancuri!).
Si am inceput. Ne-am concentrat in partea stanga a hartii, departe de zona muntoasa (cam scump  pe acolo, 4000 $ hexagonul). Eu am inceput sa construiesc in mijloc, Carmen in partea de sus.

Dupa un inceput promitator (zic eu) eram inainte pe linia de scor. Am facut greseala oricarui incepator de Railroad: am gandit pe termen scurt strategia, la fel cum face si Romania.

Cand am vazut ca raman fara materie prima, am inceput sa ma dezvolt si in partea dreapta a hartii, dincolo de zona muntoasa.

Deoarece m-am dezvoltat in 2 zone destul de departate, fara a avea in plan sa le unesc (destul de scump daca as fi incercat sa fac asa ceva), am pierdut din observatie adversarul. Acest lucru mi-a fost fatal, mai ales cu un jucator asa de cerebral cum este Carmen

Putin spus ca mi-am luat bataie grav de tot. A fost carnagiu partea de sfarsit. Eu transportam finut asa pe cate 3-4 linii, Carmen (ca la table), doar pe cate 6. Sase linii!!! (nu cai, linii).

Da, recunosc! Federer al boardgame-urilor (asa cum mi-a zis Chris intr-un comentariu) a fost invins! Incredibil!

Rusinat de infrangere, mai jos aveti scorul de final detaliat:

– actiuni emise : Carmen 5, eu 7;
– nivel locomotiva: Carmen 6, eu 4;
– numar linii construite: Carmen 10, eu 10;
– bani: Carmen 55.000, eu 78.000;
– puncte de victorie: Carmen 82, eu 59. 🙁

Mai jos aveti o galerie foto bogata, cu pozele in ordinea cronologica a jocului si povestirii. Sper ca data viitoare sa imi iau revansa. Totusi, adversarul meu a fost Carmen!