M-am decis sa va scriu cum a inceput povestea mea de dragoste cu game board-urile nu datorita concursului pe care il organizati cat sentimentului de fericire pe care l-am simtit cand am vazut ca exista un blog dedicat special game board-urilor si jucatorilor de game board-uri, cu prezentari la subiect si cu regulamente in limba romana.
Aventura mea in lumea game board-urilor a inceput de mult, de mult de tot cu jocurile care ne erau permise pe atunci, copii sau tentative slabute la jocurile magnifice de dincolo. La acel moment ma multumeam cu un Piticot, cu jocurile de la mijlocul revistei Universul Copiiilor, cu Monopoly, Risc Commander, Privatizare si, parca asa se chema, C.E.C. In fine, datorita acestor jocuri, joculete mi-am descoperit apetitul pentru competitia pe tabla, astfel ca, in momentul in care am crescut si am inceput sa am acces la game board-uri m-am lansat cu toata viteza in “studierea fenomenului” 😀 Insa nu am fost singur cand m-am decis sa ma aventurez pe taramul magic al jocurilor pe tabla: Elena, aventuriera din viata mea de zi cu zi, si-a pus si ea armura stralucitoare de aprentice, de invatacel, si a pornit alaturi de mine lupta cu regulamentele, cu cartile, cu zarurile, cu tablele, adunand impreuna zeci, sute de ore de joc.
Prima achizitie serioasa am facut-o in Viena cand am adaugat langa Nu te supara frate!, Monopoly, Risc si Cameron, un joc de carti foarte interesant si pasionant: Dominion. Am avut ceva de furca cu el avand in vedere ca regulamentul si cartile erau in germana insa pana la urma ne-am descurcat si ne-am bucurat de frumusetea jocului. Fiind amandoi pasionati de jocurile care iti pun mintea la incercare, jocuri in care trebuie sa-ti folosesti gandirea strategica urmatoarele achizitii au fost Abalone, Carcassonne si Cold War: CIA vs. KGB, doua jocuri aplaudate, castigatoare de premii si unul mai micut, mai necunoscut insa plin de neprevazut si suspans.
Colectia noastra a inceput sa creasca pe masura ce din ce in ce mai multi prieteni au inceput sa descopere pasiunea jocului pe tabla: Bang!, Catan si Navigatorii din Catan, Shadows over Camelot, Ticket to Ride si Mr. Jack.
Ne-am distrat de minune scotandu-ne unii pe altii si trimitandu-ne inapoi in casa la Nu te supara frate!
Am facut inginerii financiare si schimburi avide de proprietati la Monopoly.
Am rasturnat imperii si am controlat continente miscandu-ne divizii pe harta Risc-ului.
Am aruncat zarurile si am tinut pumnii stransi la Cameron.
Ne-am decis strategii si incruntat fruntile in fata bilelor de la Abalone.
Am furat orase cu ajutorul taranilor in Carcassonne.
Am influentat decizii si am trimis agenti in periculoase misiuni de influentare a guvernelor din diferite state al lumii in Cold War: CIA vs. KGB.
Ne-am duelat cum doar Clint Eastwood se mai duela cu ajutorul cartilor din BANG!
Am creat imperii feroviare si ne-am multumit calatorii construind rute incredibile in Ticket to Ride.
Ne-am dezvoltat orase si asezari si am construit corabii pentru vajnicii navigatori ai Catanului.
Ne-am adunat sabiile si am luptat pana la ultimul impotriva vrajitorilor, a dragonilor si a mercenarilor care vroiau sau asedieze Camelotul in Shadows over Camelot.
Am incercat sa descoperim criminalul sau sa fugim din calea detectivilor in Mr. Jack.
Am ras, am plans, am strans din dinti, am strigat de fericire, am petrecut ore pline de aventuri cu prietenii cu ajutorul game board-urilor. Ne-am descoperit calitati pe care poate ca nu le-am fi descoperit vreodata daca nu ne-am fi adunat cu totii la o masa. 🙂
Lumea game board-urilor este fascinanta pentru ca de fiecare data cand te pui la masa o noua poveste plina de neprevazut te asteapta. Si ce este mai important: niciodata nu esti singur. 🙂
Va urez in incheiere la multi ani si la cat mai multe jocuri!
Spor la masa!
Articol scris de Razvan Sorin pentru Concursul BGB 2 ani