Urzeala_tronurilor-3D-stanga

Imi place pentru ca:
1. Are intriga, la fel ca si in carte/serial, oamenii pot promite lucruri, se pot face armistitii care imediat se pot rupe!

2. Te tine in priza bine, stiind ca oricine te poate aaca din aproape orice directie, si la un moment dat si tu vei fi nevoit sa ataci… pana la urma vrei sa cuceresti cele sapte regate!

3. Harta este surprinzator de bine facuta, teritoriile la fel de bine impartite.

4. Nu iti face griji daca nu s-au intamplat prea multe miscari intr-o tura! La finalul fiecare ture exista evenimente, extrase aleatoriu… printre acestea, exista si atacuri ale wildling-ilor!

5. Planificarea rundei se face in acelasi timp cu toti playerii, nu stai foarte mult dupa playeri sa isi gandeasca miscarile.

6. Unele evenimente pot pune playerii sa liciteze in mod secret pe locurile pe care le ocupa pe diferite track-uri. Acestea se pot combina cu evenimente ca atacurile wildlingilor, unde se liciteaza in acelasi mod (de data aceasta suma licitata se pune la comun si ea trebuie sa depaseasca un anumit prag pentru a nu suferi Westeros-ul)… daca oamenii din Westeros stau prost cu banii ar putea fi tentati sa negocieze sa puna un anumit numar de bani… iar playerii pot sau nu sa se tina de cuvant.

7. Fiecare miscare de pe harta trebuie gandita, fiindca mai devreme sau mai tarziu poate determina finalul jocului.

Mi se pare deranjant ca:

1. Este greu de castigat. A castiga inseamna fie ca vecinii tai au uitat sa te injunghie pe la spate, fie ca au jucat prost, in rare cazuri inseamna ca ai reusit sa anticipezi totul si ai reusit sa te tii de un plan.

2. Poti avea ghinion la evenimente: vine o licitatie intr-un moment prost…

3. Poti fi sigur ca vei fi atacat cand esti in punctul cel mai slab.

4. In mai putin de 6 playeri, cei din sud sunt avantajati si castiga aproape invariabil

5. Poti fi scos din joc permanent sau limitat teritorial destul de rau daca nu ai grija

6. Monoton daca nu schimbi oamenii cu care joci. Te obisnuiesti cu strategiile fiecaruia, si sunt aceleasi case cu aceleasi avantaje si dezavantaje

7. Nu exista casa Targaryen :(.

Partide jucate: 13 in 6 playeri, 1 in 4 playeri, 2 in 5 playeri

Verdict final: Merita cumparat


Articolul Plusuri si minusuri in jocul de societate Urzeala Tronurilor – Jocul pe Tabla (editia a 2-a) a fost scris de Hrabac Claudia  pentru Concursul aniversar 5 ani de Board Games BLOG – Plusuri si minusuri in jocul de societate X. Textul articolului nu a fost editat.