Shinobi WAT-AAH

Acesta este primul joc de societate achiziţionat de mine şi unul din cele mai distractive pe care le-am putut juca cu prietenii, de multe ori, am jucat şi singur de dragul de a mă perfecţiona.Uşor şi rapid de explicat, jocul s-a întipărit adânc în viaţa prietenilor cu care am jucat, fie pe covor, pe masa din bucătărie, la Fornetti sau într-o camera a unei case în construcţie. E un joc care te trece prin toate stările, e foarte imprevizibil şi gravitezi între bucurie către dezamăgire când prietenii tăi dragi îţi distrug clanurile şi planurile de a termina runda cu cei mai mulţi şirocheni.

Plusuri

Îmi place pentru că sfera mea de prieteni s-a lărgit şi e o senzaţie super plăcută când te întâlneşti cu unul din ei pe stradă sau în oraş la o cafea şi povestesc ce provocări au avut în timpul jocului sau când vor să le explic ceva ce nu ştiu încă.

Îmi place când prietenii vor să mă distrugă iar eu câştig în final.

Îmi place pentru că are ilustraţii îngrijite, interesante şi cu denumiri de clanuri pline de imaginaţie.

Îmi place.

Minusuri

Nu imi place pentru că se poate juca doar în maxim 4 jucători. Am rezolvat problema cu bucăţele mici de hârtie albă dar se pot folosi şi nasturi coloraţi. Regulile au rămas aceleaşi, pachetul cu jigocu se amestecă şi astfel se pot trage în continuare cărţi din Shinobi.

Plăcuţa principală în care e aşezat maleficul-bosul mi-ar fi plăcut să fie mai mare ca dimensiune.

Număr de partide jucate:

După o şedinţă-lecţie de chitară jucam cu persoana respectivă shinobi. Căram după mine chitara dar şi jocul. Astfel mai scăpam de tensiune şi atmosfera era una mai mult decât plăcuta.
In fiecare săptămână, weekend sau ieşire la un grătar ne adunăm, ne cumpărăm ceva de băut şi ronţăit iar noi jucăm iar şi iar până la epuizare, până ne fură somnul sau cât ne permite timpul. Am jucat în maxim 4 jucători dar şi în 5 (eu fiind al cincilea). Nu vreau să fac o comparaţie cu alte jocuri deşi am încercat câteva însă pot spune că acest joc e o investiţie care aduce numai beneficii, e multă energie pozitivă şi timp petrecut util cu drag şi cu cei dragi.

Verdict

De la prima rundă, primul joc te cucereşte. Nu se uită şi te încarcă cu energie chiar şi după o zi de muncă plină, după o beţie sau stare mai proastă. Am promovat jocul şi magazinul prietenilor, le-am propus chiar să strângem bani şi să ne mai cumpărăm altele şi aşteptăm cu mare drag o vizită LexShop în oraşul nostru (avem unde), ar fi o avantpremieră care sigur ar lăsa ecou şi ar mări numărul consumatorilor de jocuri de societate în acest mic oraş, Tîrgu Frumos.


Articolul Plusuri si minusuri in jocul de societate Shinobi WAT-AAH! a fost scris de Costin Alin-Constantin  pentru Concursul aniversar 5 ani de Board Games BLOG – Plusuri si minusuri in jocul de societate X. Textul articolului nu a fost editat.