Russian Railroads

Plusuri:

+ Regulamentul exhaustiv, bine structurat și cu numeroase exemple;

+ Jocul merge iute ca un Express;

+ Simbolistica foarte intuitivă, nu ai cum să încurci „vagoanele”;

+ Competiția este de obicei strânsă, acțiunile sunt echilibrate, diferența fiind făcută în ultima rundă;

+ Percepția generală: te simți în pielea unui inginer coordonator la o companie de construcții feroviare, care pleacă să inspecteze cum merg lucrările pe teren, în urma încheierii noului contract cu compania de stat Căile Ferate Ruse, bifând obiectivele principale aflate pe ordinea de zi și trasând permanent sarcini muncitorilor;

+ Sentimentul de progres: la început lucrările merg greoi, locomotivele nu sunt prea performante, punctele obținute sunt puține, dar, pe măsură ce lucrările avansează, tehnologia evoluează, locomotivele se îmbunătățesc, numărul de angajați crește, iar câțiva ingineri de renume vor colabora cu compania ta, dacă faci un mic efort financiar. Spre final, când „roțile” se învârt mai repede și mai eficient, se înmulțesc și punctele de victorie.

Minusuri:

– Jocul nu reușește să-și spună povestea decât în 4 – 5 moduri diferite, cu mici variațiuni. După un anumit număr de partide, totul poate deveni prea familiar pentru a mai stârni interesul;

– Componentele, chiar dacă sunt atrăgătoare și reușite, ar fi putut fi și mai bine personalizate. De pildă, locomotivele să aibă o scurtă descriere (modelul, anul fabricării), iar pe cele 3 rute principale, în locurile unde sunt deblocate anumite bonusuri, ar fi putut apărea numele unor orașe rusești întâlnite pe acel traseu.

Număr de partide: 10 partide (4 în 2 jucători, 3 în 3 jucători, 3 în 4 jucători).

Verdict final: Pentru că se joacă repede, pentru că trebuie să iei decizii tensionante, dar nu stresante sau agonizante, și pentru că învingătorul se hotărăște în ultima rundă, merită să intre în colecție.


Articolul Plusuri si minusuri in jocul de societate Russian Railroads a fost scris de Craciun Marian  pentru Concursul aniversar 5 ani de Board Games BLOG – Plusuri si minusuri in jocul de societate X. Textul articolului nu a fost editat.