relic runners

Plusuri:

1. Foarte usor de invatat si explicat
2. Desi regulile sunt simple, jocul este unul complex si foarte tactic
3. Grad destul de ridicat de rejucabilitate, datorat modului aleatoriu de aranjare a templelor pe harta de fiecare data
4. In varianta pentru avansati fiecare explorator beneficiaza de un atu, fapt care face jocul si mai complex
5. Poate fi jucat in minim 2 si maxim 5 jucatori
6. Se preteaza destul de bine la jocul in 2 jucatori, desi uneori poate fi usor dezechilibrat
7. Piesele sunt extrem de bine realizate, foarte detaliate si foarte dragute (in special figurinele aferente artefactelor)
8. Design atragator si colorat, poveste frumoasa

Nu imi place la acest joc / Mi se pare deranjant:

1. Pentru a spori gradul de rejucabilitate ar fi fost oportun sa existe mai multe jetoane pentru fiecare templu si fiecare nivel, fiecare cu bonusuri/actiuni diferite
2. Necesita un grad ridicat de atentie din partea jucatorilor: dupa terminarea jetoanelor de tip templu sau ruina in locul lor pe tabla trebuie amplasate miniaturile aferente artefactelor. Uneori, jucatorii pot fi absorbiti de calcule si strategii, uitand sa amplaseze pe harta aceste artefacte.
3. Varianta in 2 jucatori poate fi dezechilibrata (daca un jucator descopera mai multe jetoane de tip templu care ii aduc bonusuri, celalalt va recupera cu greu diferenta)
4. Jucatorii trebuie sa isi calculeze foarte atent miscarile si sa tina cont de destul de multe variabile, ceea ce poate incetini destul de mult jocul
5. In 4 sau 5 jucatori cred ca harta devine destul de aglomerata cu potecile fiecarui jucator, ceea ce face dificil de urmarit rutele familiare (necesita o foarte buna viziune de ansamblu si vedere in spatiu)

Numar partide jucate: 12 in 2 jucatori

Verdict final: jocul Relic Runners merita sa fie cumparat