Plusuri:
1. Este unul din cele mai amuzante jocuri de pe piata
2. Traducerea in romana il face ideal pentru oricine
3. Poate fi (si sincer il recomand) jucat in familie, cu cei mici
4. Regulamentul este simplu si usor de invatat
5. Mecanica este excelenta, prin aruncarea celor (cel putin) 6 zaruri, de pana la 3 ori, oferind o experienta unica, riscul si jocul probabilistic fiind la el acasa
6. Ideea eliminarii adversarilor din joc mi se pare foarte buna, fiind un joc al riscului per total, iar cine gestioneaza cel mai bine punctele de viata, de obicei castiga (bine, depinde si de norocul la zaruri)
7. Cartile speciale dau savoare jocului, aducant un bonus celor care le cumpara. Dar atentie sa nu iesiti din joc pana strangeti suficienta energie pentru a le cumpara!
8. Jocul ofera o experienta excelenta in 5-6 jucatori, putandu-se forma aliante de moment chiar :))
9. Extensiile existente pe piata fac jocul si mai interesant si merita cumparate!
Minusuri:
1. Uneori cartile speciale de la piata sunt greu de cumparat sau nu ofera un mare avantaj, astfel ele vor fi “blocate” daca nu le schimba nimeni
2. De evitat jucatorii sub 7 ani care cauta sa dea numai ghierute la zar…si chiar dau cate 6-7-8 odata!!!!!!!!
3. Nu stiu…nu gasesc alte minusuri. Jocul asta e mult prea amuzant :))
Numar de partide jucate: 30+
Verdict final: Acest joc nu trebuie sa lipseasca din nicio colectie, oferinta buna dispozitie si amuzament, fiind ideal de jucat cu oricine si la orice varsta (mai putin cei mentionati mai sus!!!)
Articolul Plusuri si minusuri in jocul de societate Regele din Tokyo a fost scris de Stefan Nita pentru Concursul aniversar 5 ani de Board Games BLOG – Plusuri si minusuri in jocul de societate X. Textul articolului nu a fost editat.