Eldritch Horror

Imi place pentru ca:

1. Artwork-ul este simpatic: playerii au iconite cu personajele lor, frumos ilsutrate, harta este placut construita… in principiu tot ceea ce inseamna artwork in acest joc compune un tablou al unei povesti misterioase.

2. Pe langa artwork, cartile in sine spun o poveste, povestea fiecarui personaj care incearca sa rezolve o parte din misterul cel mare. Aceste carti se schimba in totalitate in functie de monstrul jucat!

3. Jocul este balansat in functie de numarul de playeri, insa este mai ok in numar par de playeri.

4. Daca se intampla ca personajul sa iti moara/ sa innebuneasca vei avea ocazia tura urmatoare sa ii iei altul, iar lucrurile de pe personajul celalal pot fi luate de alti playeri, sau de tine.

5. Aveti posibilitatea ca in fiecare joc sa stabiliti cu ce monstru va veti lupta (cel mai mare si tare fiind insusi chiar Cthulu)

6. Posibilii monstrii pe care ii alegi seteaza dificultatea jocului. Daca esti nou, ai posibilitatea de a incepe cu ceva mai mic si inofensiv.

7. Ai posibilitatea de a alege dintr-o multime de personaje, fiecare avand un rol specific (ceea ce inseamna ca se negociaza impartirea lor)

8. Exista multe carti din care se extrag evenimente, ceea ce ofera varietate jocului.

9. Este un joc cooperativ. Nu stai prea mult sa te gandesti ce faci, ci discuti cu ceilalti playeri ce ar fi bine pentru party.

10. Este un joc in care personajul iti creste. Isi cumpara arme, ii cresc abilitatile, isi ia vraji noi, daca este cazul.

11. Interesant sistemul de calcul al zarurilor aruncate

12. Combatul este interesant si diferit in functie de personaj

13. Nu te lupti cu monstrul direct decat daca acesta se trezeste… si jocul devine mai greu, insa mai ai sanse sa castigi!

14. Pentru a infrange monstrul trebuie rezolvate o serie de mistere care se extrag aleatoriu.

Mi se pare deranjant ca:

1. Este foarte important cum este construit party-ul pentru fiecare monstru, asa ca la un moment dat vei renunta la personajul pe care voiai sa il joci, pentru a juca ceva util pentru joc.

2. Te plictisesti pana iti vine tura, daca nu ai sfaturi de dat altor playeri.

3. Iti dai seama cand pierzi din timp si nu ai ce face uneori.

4. Setup-ul initial este foarte complicat. Trebuie citite regulile de ceva ori inainte sa te incumeti sa il faci.

Partide jucate: 7 jocuri in 6-8 playeri

Verdict final: Merita doar daca iti plac foarte mult cooperativele.


Articolul Plusuri si minusuri in jocul de societate Eldritch Horror a fost scris de Hrabac Claudia  pentru Concursul aniversar 5 ani de Board Games BLOG – Plusuri si minusuri in jocul de societate X. Textul articolului nu a fost editat.