CarcassonneBoxRO

Plusuri:

1. Foarte usor de inteles si de invatat regulile, poate fi jucat si de catre un animal de companie bine dresat, dar ai nevoie de niste creier si de un dram de noroc la tile-uri ca sa poti sa si castigi jocul (mai ales daca joci in 4 sau 5 persoane si nici unuia dintre voi nu-i place sa piarda).
2. Ajuta la imbogatirea vocabularului participantilor la joc prin introducerea unor cuvinte noi precum: meeple (pl. mipălși) si cloister (pl. cloistăre)
3. Sa “bati campii” a devenit un lucru bun.
4. Cred ca e primul joc pe care l-am jucat in care cel mai tanar jucator alege cine incepe.

Minusuri:

1. Daca plasezi in mod voit, inteligent si repetat fermieri/tarani pe campie (castigand astfel jocul) vei constata ca la finalul jocului nu vei mai avea prieteni.
2. Fiind un joc care se bazeaza pe noroc cand vine vorba de tile-uri, de cele mai multe ori calugarii raman pe tabla pana la sfarsitul jocului pentru ca nenorocitul ala de ultim tile de care ai nevoie nu vine niciodata.
3. Daca este jucat cu extensii poate scoate tot ce e mai rau din persoanele participante la joc.

Numar de partide jucate:

Aproximativ cateva zeci de partide in 4 si 5 jucatori.
(fiind vorba despre un joc de societate mi se pare ciudat sa-l joci in mai putin de 4 persoane, de fapt cred ca ar trebui sa fie interzis prin lege lucrul asta; jocurile pentru 2 sau 3 persoane ar trebui sa se numeasca “jocuri de cuplu” si “menage a trois”).

Verdict final:
Jocul de societate Carcassonne nu numai ca merita cumparat, dar e un MUST HAVE!
Eu l-am cumparat dupa ce l-am jucat de cateva ori la niste prieteni, fiind printre primele jocuri de societate pe care le-am jucat (nu pun la socoteala Monopoly, carti, “remi”- Rummy, Nu te supara frate -> chestii antice).


Articolul Plusuri si minusuri in jocul de societate Carcassonne a fost scris de Gabriel Miu  pentru Concursul aniversar 5 ani de Board Games BLOG – Plusuri si minusuri in jocul de societate X. Textul articolului nu a fost editat.