Battlestar_Galactica_The_Board_Game

Imi place pentru ca:

1. Are multe personaje unice pe care le poti juca, mai precis core game-ul are 10 personaje din serial.

2. Ca personaj nu poti muri. Cel mai rau lucru care ti se poate intampla este sa intri in “brig”, de unde inca mai poti face lucruri.

3. Este adaptat foarte bine dupa serial. Personajele au abilitati care fac referire la actiuni specifice celor din serial, sau la personalitatea lor.

4. Acest joc este de tip colaborativ, ceea ce inseamna mai putina presiune pe actiunile fiecaruia si mai mult timp alocat unei strategii generale, ceea ce il face mai distractiv si social.

5. Este un joc complex, si fiecare partida jucata este provocatoare.

6. Jocul se poate desfasura total diferit de la o partida la alta, se poate pierde in multe moduri (si asta face parte din farmecul sau!)

7. Jocul este balansat intre cele doua factiuni (Cylon si Human), la mijlocul jocului, daca oamenii stau prea bine cu resursele, va aparea un Cylon Sympathiser, care va lucra alaturi de cyloni. Daca oamenii nu stau prea bine, acesta nu apare.

8. Acest joc face parte din categoria jocurilor care te fac paranoic in legatura cu oamenii de langa tine. Rolurile de human si respectiv cylon sunt tinute secrete, anumiti playeri avand ocazia uneori sa se uite la cartile altor playeri. In momente ca acelea, tot ce ne ramane de facut este sa ne hotaram daca playerul care s-a uitat spune adevarul, sau minte la randul sau! Intelegeti acum de ce are potential acest joc… 🙂

9. Evenimentele de la sfarsitul fiecarei ture a unui player sunt rezolvate impreuna cu ceilalti in mod secret (se pun carti a caror valoare trebuie sa depaseasca un prag). Acum playerii trebuie sa anticipeze foarte bine cat sa puna incat sa acopere si potentialele carti negative ale playerilor din factiunea opusa.

10 .Rolurile fiecarui player sunt bine definite: unul ese engineer, altul pilot, altul presedinte si asa mai departe. Rolurile fiind variate, ofera posibilitatea playerilor sa experimenteze: nu vei avea acelasi rol in fiecare joc.

11. Dezbaterile care apar pe parcursul jocului aduc un plus de interactiune intre playeri si sunt sarea si piperul jocului.

Mi se pare deranjant ca:

1. Poate dura foarte mult, si este greu sa gasesti timp pentru a juca. Este potrivit pentru un “lazy Sunday” in care nu ai prea multe de facut.

2. Fiind atat de variat si bazandu-se pe carti trase aleatoriu, unele jocuri pot fi mult mai grele, daca nu imposibile pentru o factiune sau alta.

3. Daca esti cylon si esti descoperit, esti mai limitat in interactiunea ta cu alti playeri. De asemenea, esti limitat in actiunile pe care le poti face.

4. Este greu pentru incepatori, dureaza ceva jocuri pana retii regulile si ce ar trebui sa faci, sau de ce alti playeri iti spun sa faci ceva.

5. Dupa ceva jocuri jucate se poate simti nevoia unui expansion (care exista si este awesome!)

Partide jucate: 15 in 6 playeri, 2 in 5 playeri

Verdict final: Merita cumparat.


Articolul Plusuri si minusuri in jocul de societate Battlestar Galactica a fost scris de Hrabac Claudia  pentru Concursul aniversar 5 ani de Board Games BLOG – Plusuri si minusuri in jocul de societate X. Textul articolului nu a fost editat.