Bang The Bullet

Imi place pentru ca:

1. Este un joc scurt, potrivit atat pentru petreceri, unde oamenii poate nu rabdare sa stea prea mult timp jucandu-se, cat si pentru intalniri restranse intre prieteni.

2. Se poate juca in putini playeri (minim 3), sau in multi (maxim 8), dovedindu-si inca o data versatilitatea.

3. Regulile sunt simple, actiunile sunt descrise pe carti, exista chiar carti ajutatoare care explica fiecare simbol de pe carte. Tot ce trebuie sa faci este sa le pui cap la cap! Asta inseamna ca nu necesita concentrare prea multa si este “family friendly”: poate fi jucat de oricine.

4. Avand reguli simple, se invata si foarte repede. In principiu inca din primul joc intelegi ce se intampla si ce ar trebui sa faci ca player.

5. Jocul continte o multitudine de personalitati care ofera fiecare cate un avantaj playerului care le detine. Asta inseamna ca jocul nu devine monoton, si mereu apar noi combinatii intre roluri si personalitati.

6. Rolurile, care dicteaza scopul fiecarui jucator in fiecare joc, sunt tinute secrete. De aici apar o serie de situatii amuzante, precum acuzatii felurite, facute pe buna dreptate sau pentru a-ti apara spatele, si, bineinteles, mereu va exista si o persoana pacalita!

Mi se pare deranjant ca:

1. Daca ai “norocul” sa mori primul, vei iesi de tot din joc, si vei sta asteptand cu nerabdare ca jocul sa se termine.

2. Fiind totusi un card game, in mare parte a castiga inseamna a avea noroc la carti. Jocul poate deveni frustrant cand il joci de mai multe ori si pierzi mereu din cauza cartilor.
3. Unele dintre personalitatile pe care le poti avea, sunt clar mai bune decat altele, ceea ce poate duce la frustrare, avand in vedere ca acestea sunt impartite in mod aleatoriu (dinnou, daca ai ghinion, iti poate pica aceeasi personalitate “nasoala” de mai multe ori).

Partide jucate: am jucat peste 30 de partide in numar de playeri variat de la minim la maxim

Verdict final: Merita cumparat (cu tot cu expansion-uri care aduc personalitati noi, reguli noi care fac jocul si mai dinamic, iar daca mori, it’s ok, ai sanse sa reinvii daca ai noroc sa apara o regula speciala.)


Articolul Plusuri si minusuri in jocul de societate Bang! The Bullet! a fost scris de Hrabac Claudia  pentru Concursul aniversar 5 ani de Board Games BLOG – Plusuri si minusuri in jocul de societate X. Textul articolului nu a fost editat.