Cei de la Fantasy Flight Games au anuntat pentru aceasta vara o noua editie a jocului Planet Steam realizat de catre designerul Heinz-Georg Thiemann.

La fel ca in prima editie publicata in 2008, 2 pana la 5 jucatori devin antreprenori intr-un oras aflat in plina dezvoltare, actiunea fiind plasata intr-un viitor steampunk. Jucatorii se vor intrece in a asambla echipament, in a revendica terenuri, in a extrage cat mai multe resurse si in a acumula bogatii. Dupa ce vor strange cat mai multe resurse folosind masinile propulsate pe baza de abur, acestia vor cumpara si vor vinde noile materiale descoperite pe o piata volatila si in continua schimbare.

Cel care va avea cei mai multi bani la sfarsitul jocului va castiga. Dar aceasta se va intampla doar printr-un management atent al resurselor si specularea mecanismelor de piata – cerere si oferta.

Ideea de folosire a unui personaj/rol in fiecare runda intalnita la Puerto Rico se regaseste si in Planet Steam, doar ca, de aceasta data, jucatorii vor licita pentru rolul/personajul dorit.

Jocul abunda in elemente grafice de inspiratie steampunk si aduce jucatorilor intrigi interesante. Mai jos aveti cateva poze cu elemente jocului. Enjoy!

Planet Steam – Componente

Planet Steam – Carti specialisti

Planet Steam – Token-uri resurse