Panamax coperta joc

Daca anul trecut admiram in cadrul targului Spiel prototipul jocului Panamax, anul acesta Gil d’Orey, Nuno Bizarro Sentieiro si Paulo Soledade au adus la Spiel 2014 produsul finit pentru a sarbatori 100 de ani de la realizarea Canalului Panama.

In Panamax, fiecare din cei 2 pana la 4 jucatori conduce o companie maritima din zona Canalului Panama. Companiile accepta contracte de livrare marfa de pe ambele coaste ale SUA, din China si Europa, livrare ce pe langa banii castigati va atrage investitii si dividende. In acelasi timp, jucatorii vor acumula propriile actiuni la bursa si vor incerca sa isi maximizeze profitul pentru a strange cea mai mare avere, castigand astfel jocul.

Panamax aduce cateva mecanici originale, foarte bine inchegate; un mecanism original de selectie folosind zarurile, o mecanica pickup-and-deliver pe o singura ruta bidirectionala, un sistem de miscare in lant ce va impinge navele de-a lungul canalului si un nivel de interactiune intre jucatori personalizabil.

Mai jos aveti o prezentare video a regulilor jocului Panamax:


Seria Pe radarul Spiel 2014 contine scurte prezentari ale unor jocuri ce vor fi lansate/prezente in cadrul targului international Spiel 2014 din Essen, Germania. Unele au ajuns pe listele noastre de cumparaturi, altele doar ne-au facut sa ridicam scurt dintr-o spranceana.