Hyperborea coperta jocului

Andrea Chiarvesio si Pierluca Zizzi ne propun un joc de civilizatie usor pentru 2 pana la 6 jucatori cu o durata de joc aproximativa de 20-25 de minute per jucator. Jocul se numeste Hyperborea, iar actiunea este plasata intr-un taram mitic ce poarta acelasi nume. Jocul incepe de la momentul in care bariera magica protectoare a continentului dispare.

Fiecare jucator va lua sub conducerea sa un mic regat situat in regiunile de pe acum neprotejate ce pot fi cucerite si explorate oricand. Cunostintele despre comert, deplasare, gospodarire, lupta, cercetare, extindere sunt limitate, dar multe puteri se ascund in Hyperborea. In timpul jocului, locuitorii acestui regat il vor extinde si isi vor mari armatele, vor explora si vor cuceri, vor invata noi tehnologii, etc.

Mecanica principala a jocului poate fi descrisa simplu ca “bag-building” si implica construirea unei colectii de cuburi numite “civilicubes”. Fiecare cub reprezinta specializarile regatului tau: razboi, comert, deplasare, constructie, cunoastere, crestere. In fiecare tura, jucatorii vor extrage aleator din saculetii lor 3 cuburi, pe care le vor folosi pentru a activa tehnologiile pe care le detin.


Seria Pe radarul Spiel 2014 contine scurte prezentari ale unor jocuri ce vor fi lansate/prezente in cadrul targului international Spiel 2014 din Essen, Germania. Unele au ajuns pe listele noastre de cumparaturi, altele doar ne-au facut sa ridicam scurt dintr-o spranceana.