Fields of Arle coperta

Si in acest an designerul Uwe Rosenberg (Agricola,Caverna, Glass Road, etc.) ne propune un joc de societate cu tematica agricola si mecanica Worker Placement, doar ca de aceasta data se va putea juca in maxim 2 jucatori, sau de unul singur. Jocul se numeste Fields of Arle, iar actiunea are loc in satul in care parintii sai s-au cunoscut si s-au casatorit.

In Fields of Arle jucatorii isi vor construi o asezare si isi vor extinde teritoriul prin exploatarea turbei si constructia digurilor.

Jocul dureaza 9 ani si jumatate, cu sezoane vara-iarna ce alterneaza, fiecare sezon permitand sau interzicand anumite actiuni specifice ale jucatorilor. Diferite si detaliate procese de fabricatie le vor da posibilitatea jucatorilor sa-si creeze bunurile necesare extinderii proprietatii. In plus, schimburile cu municipalitatile vecine vor ajuta jucatorii sa faca rost de bunurile necesare pentru constructii sau extindere.


Fields of Arle


Desi componentele pastreaza designul clasic al jocurilor cu aceeasi tematica, cred ca jocul se va vinde destul de bine. Ciudat mi se pare numarul de jucatori, 1 sau 2, dar cine suntem noi sa judecam alegerile domnului Uwe? 😀


Seria Pe radarul Spiel 2014 contine scurte prezentari ale unor jocuri ce vor fi lansate/prezente in cadrul targului international Spiel 2014 din Essen, Germania. Unele au ajuns pe listele noastre de cumparaturi, altele doar ne-au facut sa ridicam scurt dintr-o spranceana.