Alchemists coperta joc

Realizat de designerul Matúš Kotry si desenat superb de David Cochard, Alchemists este un board game pentru 2-4 jucatori si foloseste mecanici precum Action Point Allowance System, Auction/Bidding si Worker Placement.

2 pana la 4 alchimisti in devenire se lupta sa descopere secretele acestei arte mistice si sa castige cat mai multe puncte. Punctele pot fi castigate in mai multe moduri, dar cele mai multe prin publicarea teoriilor, a celor corecte mai exact, si de aici problemele aferente.

Jocul se desfasoara pe parcursul a sase runde. La inceputul fiecarei runde, jucatorii aleg ordinea de joc. Cei care aleg sa joace mai tarziu, primesc mai multe bonusuri. Jucatorii isi declara actiunile prin plasarea de cuburi pe diferite spatii, apoi fiecare spatiu este rezolvat in ordine. Jucatorii castiga experienta prin amestecarea ingredientelor si verificarea rezultatelor folosind o aplicatie digitala ( sistemele iOS, Android, dar si Windows) ce face aleatorii regulile de mixare pentru fiecare joc nou.

In timpul jocului, reputatia alchimistilor va creste sau va scadea. Dupa cele 6 runde si expozitia finala, reputatia fiecaruia va fi transformata in puncte de victorie. Se vor lua puncte si pentru artefacte si drepturi asupra formulelor. Secrele alchimiei sunt apoi dezvaluite si jucatorii vor primi sau pierde puncte in functie de cat de corecte au fost teoriile lor. Cel care va avea cele mai multe puncte la sfarsitul jocului va castiga.

Mai jos aveti o scurta prezentare video a jocului Alchemists. Enjoy!



Seria Pe radarul Spiel 2014 contine scurte prezentari ale unor jocuri ce vor fi lansate/prezente in cadrul targului international Spiel 2014 din Essen, Germania. Unele au ajuns pe listele noastre de cumparaturi, altele doar ne-au facut sa ridicam scurt dintr-o spranceana.