Pentru ca am tinut destul de multisor jocul imprumutat de la Red Goblin a trebuit sa il returnam pana la urma. Ce s-a intamplat de la ultima povestire despre cum am invatat Pandemic?

pawns

In ultima vreme este cam greu sa ne strangem 4 oameni la masa de joc ca in vremurile bune. Dupa ce am jucat de unul singur Pandemic cu scop didactic, dupa ce mi-am dat seama ce am gresit si ce nu trebuia sa fac (mai bine spus ce trebuia sa fac), am zis ca trebuie sa il invat si pe vecinul muck. Ne-am accesorizat cu una bucata masa de joc, scaunele de rigoare, toate insotite de 2 pahare de vin rosu pentru curaj impotriva bolilor ce trebuiau invinse. A da, am deschis si jocul, obiectul muncii din seara respectiva 🙂 !

Cum muck nu prea citise regulamentul (adica deloc !) am inceput sa explic ca la scoala, doar invatasem lectia! L-am pierdut destul de repejor asa ca ne-am apucat de joc. Am hotarat sa ne alegem unul altuia personajele: i-am ales Medicul, el mie Dispecerul. Am inceput sa jucam, continuand cu explicatiile in paralel.

Desi nu are zaruri si logic ar fi sa nu depinde de noroc, modul in care sunt trase si amestecate ofera jocului un factor aleator, de noroc. Noroc spun pentru ca pana sa ne invinga, nu am reusit sa eradicam  nicio boala. As fi zis ca nu am stiu noi sa jucam, nu ne-am coordonat bine sau mai stiu ce factor extern a fost. Nu! Este vorba de noroc, de felul cum vin cartile, lucru demonstrat cand am jucat cu Carmen intr-o seara ulterioara.  Cand am jucat cu muck nu am facut poze, oricum nu era ceva de laudat 🙂 .

Jocul facut impreuna cu Carmen a fost interesant. Ea a jucat cu Cercetatorul (Omul de stiinta) si eu tot cu Medicul. Cartile au venit exact pe ce aveam nevoie, distributia bolilor pe harta a fost prin zonele apropiate la inceput de Atlanta. Nu am facut   poze la inceput, dar apoi cand am vazut ca am gasit deja remediul la o boala inca din primele 2-3 runde, mi-am luat camera pe langa mine. Nu pot spune decat ca am niste carti aranjate perfect. Ne intrau in mana exact ce aveam nevoie. Dar nici acum nu am reusit sa invingem jocul. Asa cum o sa vedeti in pozele de mai jos din galeria foto, pana la sfarsit, am descoperit toate cele 4 remedii si am eradicat 3 boli. Am fost invinsi deoarece s-au terminat cartile.

L.E Gresit! Din regulament: “Jucătorii câstigă împreună jocul în momentul descoperirii celor 4 remedii (Albastru, Galben, Negru si Rosu). Jucătorii nu trebuie să aplice remediile în fiecare oras infectat de pe tabla de joc pentru a câstiga jocul – victoria apare imediat ce un jucător descopera cel de-al 4-lea si ultim remediu.” A fost VICTORIE! Me so happy now!

Ca o nota finala, mie jocul imi place foarte mult cum este gandit, cum se desfasoara. In schimb, este greu sa-i conving pe muck si Carmen sa jucam. Poate ca daca am juca 3-4, altfel ar sta lucrurile.  Sau poate faptul ca este un joc de tip colaborativ si nu este o cursa personala nu le trezeste interesul ? Hmm, trebuie sa mai sap pentru aceasta enigma!

Inca un joc trecut pe lista de cumparaturi, dar nu chiar in viitorul foarte apropiat, mai ales ca mai trebuie sa lucrez cu oamenii astia sa le placa 🙂 .

Va las in compania pozelor facute la jocul cu Carmen. Daca descoperiti ca am jucat ceva gresit, astept un semn !

 

Pandemic a fost oferit spre testare de catre Red Goblin