Dupa cum stiti, ieri a fost ziua de 1 Aprilie, acea zi speciala in care poti face o gramada de glume colegilor/prietenilor. Indiferent ca sunt de bun gust sau nu.

Ei bine, nici lumea jocurilor de societate moderne nu a scapat si m-am gandit sa va fac o lista cu cateva “pacaleli” din board games 🙂 .

 

1 Aprilie 2015 a inceput in forta, cu un titlu mare si frumos pe site-ul The Opinionated Gamers: Asmodee cumpara BoardGameGeek!

Ce sa zic, pentru vreo 2-3 secunde nu stiam ce sa cred, mai ales ca Asmodee au cumparat o gramada de nume mari in ultimul an: Days of Wonder, Fantasy Flight Games, Pearl Games si Ystari.


asmodee-buys-boardgamegeek


Pacalelile de 1 Aprilie au continuat pe site-ul celor de la Opinionated Gamers sub forma de stiri, una mai savuroasa ca alta:

Stefan Feld se retrage din designul de board games

Alan R. Moon, designerul jocului Ticket to Ride, va scoate un album de muzica country

alan_moon


Friedemann Friese se pare ca sufera de o boala rara ce il face sa vada totul in nuante de verde, cand, de fapt, lui ii place culoarea albastru 🙂

blue-copycat


Poate cea mai tare stire-pacaleala, fanii dorindu-si sa fie adevarata, a venit de la ThinkGeek, acestia anuntand o versiune a jocului clasic Clue, plasata in universul Game of ThronesClue: Game of Thrones Edition.

Ca sa va faceti o idee de ce si-ar dori fanii asa de tare un astfel de joc, sa ne uitam pe pozele de mai jos in care ni se aratau componentele si tabla jocului:


ilgm_game_of_thrones_clue

ilgm_game_of_thrones_clue_inplay


Pentru restul de poze si prezentarea jocului-pacaleala Clue: Game of Thrones Edition, mergeti aici. Nu-i asa ca arata foarte bine? 😀


Nici segmentul jocurilor de societate moderne pentru adulti nu a fost ignorat, Jungle Speed publicand pe pagina oficiala de Facebook o poza cu “o versiune pentru adulti” a jocului Jungle Speed, alaturi de un comentariu in franceza, a carui traducere ar suna cam asa:

Am auzit multe comentarii despre ce va inspira totemul nostru… Asa ca am decis sa facem o noua versiune a jocului pentru cei peste 18 ani, iar aceasta va fi disponibila in curand!

Jungle Speed pentru adulti


Cam atatea stiri-pacaleli din lumea board games am citit eu de 1 Aprilie 2015. Voi? Ati vazut/citit si altele? 🙂