Andrei Novac, designerul jocurilor Exodus: Proxima Centauri, Warriors & Traders si Wild Fun West, ne-a povestit despre cum a decurs participarea la UK Games Expo 2013 a editurii NSKN Legendary Games:


” Au trecut aproape doua saptamani de cand ne-am intors de la UK Games Expo, unul dintre cele mai interesante targuri de jocuri din Europa. Acest targ este mult mai mic decat Spiel Essen sau Lucca Comics & Games, dar este impresionant prin oamenii pe care ii atrage, toti pasionati, de la organizatori la participanti.

Fiecare persoana implicata in acest eveniment ne-a ajutat fara ezitare, am primit tot ce-am cerut si chiar mai mult, iar organizarea a fost fara cusur. Este o placere sentimentul ca esti printre prieteni, nu doar printre partenerii de afaceri, de la inceput pana la final.

Cand vine vorba de participanti la targ, situatia este aceeasi, am intalnit intr-o majoritate covarsitoare oameni pozitivi, dornici sa puna intrebari, sa se joace si ne-am intalnit, de asemenea, cu fani, oameni care au jucat sau au cumparat Warriors & Traders anul trecut si in acest an s-au intors in cautarea noastra, pentru a vedea noile jocuri. Este intotdeauna o placere sa auzi oameni laudandu-ti jocurile si daca ne gandim si ca majoritatea au fost “heavy gamers”, este cam cea mai mare satisfactie pentru un designer.


Exodus: Proxima Centauri la UK Games Expo 2013


Din pacate, am mai avut foarte putine exemplare din Exodus: Proxima Centauri, asa ca le-am luat pe toate cu noi in Anglia si, dupa cum s-a vazut, multi oameni l-au avut pe lista scurta de cumparaturi, mai ales fiindca a mai ramas in foarte putine magazine din insula. Am reusit sa vindem absolut toate exemplarele. De fapt, ne-am intors de la UK Games Expo 2013 cu mana goala, ceea ce pentru o editura este o veste extraordinara. Apetitul si pentru Wild Fun West si pentru Warriors & Traders a fost mai mare decat ne asteptam.

Am fost, invitatul lui Michael Fox si a lui Paco Jaen la seminarul despre crowd-funding (strangerea de fonduri prin platforme on-line de tipul Kickstarter, Indiegogo sau Spiele Schmiede). A fost momentul in care mi-am dat seama ca NSKN Legendary Games reprezinta una dintre povestile de succes in crowd-funding, avand unul dintre foarte putinele jocuri finantate pe Indiegogo, fratele mai mic al Kickstarter. A fost in acelasi timp placut si stresant sa fiu in fata unui public destul de numeros si curios si trebuie sa marturisesc ca in timp am avut ocazia sa impart cu oamenii experientele noastre, am avut, de asemenea, sansa de a “prinde” cateva idei inovatoare pe care intentionam sa le utilizam pentru campaniile viitoare.

In plus, am reusit sa stabilim un nou record intern, UK Games Expo 2013 fiind de acum targul la care am avut cele mai multe jocuri demonstrative. Am reusit sa facem 42 de demo-uri in doua zile, in doar doi oameni! Ca si referinta, anul trecut la Essen am avut aproximativ 30 de jocuri demonstrative in 4 zile, acoperite de 7 oameni!

A fost o experienta unica si abia astept sa merg din nou in Marea Britanie in 2014!”


Mai jos aveti cateva poze, acestea fiind preluate de pe pagina oficiala de Facebook a evenimentului. Pentru mai multe poze de la UK Games Expo 2013 puteti merge aici si aici.