Cei de la RedGoblin ne-au anuntat ca si-au reinnoit stocul, dar au adus si jocuri noi. Dintre jocurile noi aduse mi-au atras atentia Mystery Express, Runewars, Tomb, Race for the Galaxy : Brink of War, Tales of the Arabian Nights, Warhammer Fantasy Roleplay Core Set.  

Mystery Express este o abordare noua a jocurilor de deductie create de Antoine Bauza si Serge Laget si exploreaza partea mai analitica a genului, recompensand gandirea mai logica si mai precisa de rezolvare a crimelor (comparativ cu Mystery of the Abbey unde jocul este un pic mai haotic).

Runewars este un joc epic in care 2, 3 sau 4 jucatori au parte de aventura si cuceriri intr-o lume fantasy. Jucatorii se vor lupta intre ei intr-un joc strategic pentru a controla parti ale lumii si a aduna resurse, a strange armate si a asedia orasele puternic fortificate. Acest joc de societate se desfasoara in acelasi univers fantasy ca si Runebound si Descent Journeys in the Dark si in care o duzina de eroi si monstri ii joaca rolurile. Razboiul pentru runele dragonului a inceput si doar una dintre factiuni va iesi victorioasa.

Tomb vă va pune fata in fata intr-un joc rapid de actiune cu monstrii, capcane, comori si vraji. Vei savura experienta explorarii inchisorii medievale fara a te pregati cu orele inainte. Doar aduna-ti trupa si porneste in expeditie in catacombele Goldenaxe in cautarea gloriei si a comorii ascunse. Si deoarece caracterele sunt atat de speciale, fiecare joc va fi unic.

Brink of War este a 3-a expansiune pentru “Race for the Galaxy“. Expansiunea vine cu noi lumi de inceput, noi carti de joc si reguli pentru a obtine prestigiul galactic pentru jocul original si celelalte 2 expansiuni (“Gathering Storm” si “Rebel vs Imperium”) plus reguli pentru jocul solitar si in 6 jucatori.

In Tales of the Arabian Nights esti un erou sau o eroina intr-o povestire de aventura si fantezie ca in cele spuse de Seherezada sultanului! Vei cutreiera Pamantul in cautarea propriului destin si a norocului. Vei invata povestiri si vei castiga intelepciune pentru a o impartii cu ceilalti. Vei fi tu oare primul care-si va indeplini destinul?

Warhammer Fantasy Roleplay Core Set  nu este un board game in adevaratul sens, dar sigur un RPG excelent in universul Warhammer. Desi nu sunt un fan  al jocurilor fantasy, mi-au atras atentia cele peste 300 de carti de joc, cele 4 carti de reguli, cele 30 de carti de cariera si cele 4 rase. Mai jos aveti o poza ce prezinta continutul jocului, iar cei de la Redgoblin va asteapta in magazin sa il vedeti live 🙂 .