Am sa incep invers decat de obicei. Nu incep cu intro sau descriere. Incep cu povestirea serii de ieri cand, am facut ce am facut, si ne-am strans de 6 oameni si am rupt un Power Grid. Ceva nou? Da… s-a jucat in sfarsit tot ceea ce insemna jocul in sine. Jocul este mult mai bine echilibrat in momentul in care-l joci complet. Si de ce spun asta? simplu, pentru ca daca in prima faza, faza de basic, se joaca doar pana cand se ajunge la 7 orase electrificate, aici ai ocazia sa electrifici 17.

Diferenta este simpla; cand joci la 7 orase, cel ce a luat fruntea clasamentului iese sigur castigator, deoarece probabilitatea unei intoarceri uimitoare a clasamentului este aproape nula.

Iata ca pana se ajunge la 17 orase,  jocul se mai poate intoarce de cateva ori.

Conceptul jocului este foarte bine echilibrat, desi eu unul pot spune ca sunt un pic nemultumit de structura tablei de joc.  Parerea mea este ca ar fi trebuit mai bine gandita si desenata, pentru a putea da mai multe posibilitati jucatorilor.

Power Grid este un joc deosebit si cand la el participa 2, 4 sau chiar numarul maxim de jucatori.

Sa va aduc un pic de remember in fata ochilor vis-a-vis de ce s-a petrecut seara trecuta.

Cum am zis la masa am fost 6 jucatori. Carmen, Costy, muck, Simona, Claudiu si Raluca, buni preteni cu primii doi.

Trei jocuri de Power Grid au definit aceasta seara. Castigatori Carmen, Raluca si Costy. Strategiile fiecaruia s-au batut putin cap in cap, lumea a fost tensionata, dar pana la urma a iesit ce a iesit.

Poate va intrebati totusi de ce numele acesta pentru post. Costy este cel caruia trebuie sa-i multumim, atat eu cat si voi cei ce ne cititi blogul pentru tot ce face el aici, si speram ca face cu folos. Dupa cum ati fost anuntati, Costy a reusit sa mai creeze un “parteneriat” cu cativa oameni, iubitori de BoardGames, si astfel, sa posteze in sectiunea de regulamente alte noutati traduse in limba romana.

Ma inclin, o saptamana buna.