Cum de ceva vreme asteptam seara de vineri, iata ca pana la urma s-a ivit. Mort de oboseala, dupa o zi calduroasa si o saptamana de munca continua, orele 18:00 m-au facut sa sparg usa la munca si sa imi fac curaj in aglomeratia ce ma va suge si mai rau de puteri, in drum spre Moieciu, la cea de-a doua Intalnire Nationala a BoardGamer-ilor din Romania.

Ii agat din drum si pe pretenii Costy si Carmen si dam bice celor 64 de caluti ai micului meu Polo.
Drum tragic ca oricare altul din Romania, cu aglomeratie, caldura, soferi prosti si multe, multe gropi. Dar cu toate astea, pe la 22:30 am ajuns teferi si nevatamati.

Atmosfera calda si primitoare. Pentru mine unul doar lipsa berii de pe mese reprezenta un motiv de deruta. Lume multa, grupata pe la diferite mese.
Ne facem simtita prezenta si bagam cateva trepte la pas, falnici in descoperirea camerelor care, din fericire, vor depozita doar bagajele noastre.

Dupa un dus de inviorare si un aer curat de munte tras cu mare placere in piept, imi fac curaj spre mesele de joc.
Prima masa, primul esec! Puerto Rico!!! No comment. Plec mai departe. Memoir 44. Inghit in sec, analizez 30 de secunde, ma prinde! Interesant. Adixor si Ioana capitani de plai. Doi metri mai in fata un grup de 5 fete se luptau cu… habar nu am ce joc era; nu pentru ca nu-mi era familiar, ci pur si simplu nu-mi mai aduc aminte ?. Cred ca am omis faptul ca la o alta masa se juca de zor The Speicherstadt.

Revin si ma asez langa Puerto Rico. Primesc cateva invitatii de participare, dar reflexia mea in paharul cu bere ma indruma sa stau deoparte. Zis si facut. Si stau si privesc jucatorii, analizez Furazolidoane, Tirotoane si Faringosepte si ma dizolv in zumzetul marunt dar obositor din incapere. Eram bulversat total. Ce-i cu mine? Am devenit insuportabil? sau pur si simplu nu e locul meu aici? Stai asa, prietene! Trebuie sa am ceva de zis! Trag aer in piept, il tintesc in ochi pe Adixor si exclam: Te fac un Saboteur?

Poate crede careva ca in 3 minute eram 8 jucatori la masa? Sub atentele explicatii ale mele si ale lui Vick, toti stateau dornici de o intelegere cat mai amanuntita a regulilor.
Jucam 3 runde, cat este prevazut in regulament, si ne dispersam precum trupele lui Costy la Risk.

Se termina Saboteur-ul, se termina jocul farmaceutic Puerto Rico si ne combinam Costy, Carmen, Dang si Je la o deslusire de regulament World Cup Card Game 2010.
Nu-mi amintesc decat 2 lucruri: am baut bere si am ras copios. N-am inteles nimik. Superb jocul!

Intre timp echipa de meseriasi ai lui Vick se delecta cu un Endeavor.
Trece ceva timp, inaintam in noapte, oboseala apasatoare isi pune amprenta din ce in ce mai tare si pe altii si iata ca in incapere mai ramanem Eu, Adixor, Creata (Alina), Dang, Costy si Vick. Adixor face presiuni si noi le primim cu mintea obosita si raspundem cu sufletul: Da! Si asa aflu ca am fost de acord sa experimentam Tales of The Arabian Nights. Experiment de neuitat: superb jocul! Cred ca prefer mai de graba jocul farmaceutic. M-a lasat masca. Pardon: rece! sau …masca! Cred ca indiferent mai bine.

Berea si-a spus cuvantul pe chipul lui Adixor care a parasit “tabloul”. Privesc in coltul camerei si zaresc o cutie din lemn care pare a dracu’ de familiara. Sa zic ceva? sa ma abtin? Exclam: Jucam frate o tabla?
Dang: ia baga muck!
Ma simt in elementul meu. Cutie de lemn, puluri si 2 zaruri.

Prima linie primul esec. Bate Dang. Ma adun putin, ridic mai des paharul la gura pentru a pompa sange mai mult in biceps, iau o linie. muck-Dang 1-1. Dau cu zaru’, mut puluri, mart Dang! 3-1 pentru mine.
Las capul pe spate, adrenalina creste treptat, beau si ultimul strop de bere… Noapte buna! S-a spart gasca. 04:30 ceasul. La camere. Ne auzim sambata!