Citeste si muck: Intalnire nationala Moeciu 23-25 iulie 2010 – Vineri

Sa te trezesti sambata dimineata in mijlocul naturii, sa pasesti agale in curtea pensiunii si sa afli ca esti inconjurat de munti, dar mai ales sa vii dupa o noapte alba petrecuta cu prietenii langa un boardgame si o nesfarsita bere, asta chiar e visul oricarui boardgamer.

Se pare ca din visul asta faceam si eu parte weekend-ul trecut. Adormit, mahmur, dar cu chef mare de a-mi relua activitatile, paseam usor in imensul orar al zilei.

Sa mananci ceva la prima ora se pare ca e ceva neaparat, insa sa bei o bere e o adevarata placere. Si cum poti spune nu ispitei cand dincolo de galbenul involburat al paharului de bere se afla un om precum Costy?
Desi nu ma aventurez inca in lumea boardgame-urilor, atentia imi este furata de bucuria lui FlorinV ce-si inaugura ultima achizitie: Dixit.
Pentru mine jocul ramane o necunoscuta de care nu prea vreau sa ma ating. Bucuria se domoleste usor si FlorinV incepe o aventura minunata prin lumea lui Carcassonne. Nu am multe detalii despre ce au inteles si jucat ei acolo, deci ma simt sa trec mai departe in mica mea povestioara.

Asa cum incepe, orice joc are si un sfarsit si iata ca si gasca celor trei se parge intr-un final, fiecare reorientanduse. Dar Costy indragostit ca-n prima zi, nu o poate lasa pe Carmen singura si o provoaca la o serie de Mr. Jack.

Intre timp, imi gasesc si eu ceva de facut si ma delectez cu frumoasele explicatii date de maestrul Adixor cu privire la Antike. Apare si Carmen si astfel ne facem 5, impreuna cu Dang, Alina si Diana.
Daca e sa spun ceva despre Antike, primul lucru ar fi ca pe mine nu m-a dat pe spate. Are dubla tematica: economica si de razboi, cele doua interactionand foarte bine.

Componentele jocului sunt atent confectionate, la fel si designul cutiei. Dupa explicatii primite de la Adixor am inceput sa si jucam. Cum din grup facea parte si Dang, cred ca este evident cine a iesit triumfator…

La celelalte mese se mai jucau Runewars, Mistery Express, Puerto Rico, Shipyard, Blokus si Ricochet Robots.

Dupa ce fiecare dintre noi cei trei ce-au speriat Board-ul ne terminam activitatile de la celelalte mese, intamplarea face sa ne regasim din nou la o masa, alaturi de Marius (Taticu) si Andreea. Scurt si la obiect incercam sa deslusim Steam, noul release dupa Railroad Tycoon. Ne batem ceva capul cu regulamentul, invartim componentele pe tabla si ne da cu virgula. Multe lucruri noi in comparatie cu RT si foarte multe necunoscute.

In mare parte, pe mine (jucator activ de RT) Steam nu a reusit sa ma impresioneze din nici un punct de vedere. Arata bine din punct de vedere al design-ului si componentelor, dar are multe puncte care lasa de dorit.

Inlocuirea locomotivelor cu Furazolidoane din lemn ma constipa grav. Ambiguitatile regulamentului imi creaza panica. Dar cel mai mult si mai mult ma deranjaza pretul jocului. Daca vii cu ceva nou, incearca sa vii din toate punctele de vedere. Ca sa ceri un pret egal cu cel al lui RT pe o cutie de dimensiuni considerabil mai mici si mai ales plina de Furazolidoane mi se pare hotie pe fata. Deci, daca ar fi sa dau o nota tanarului Steam, desi nu obisnuiesc sa fac asta, cred ca cu greu ar trece de nota 4.

Sa lasam supararile deoparte si sa trecem mai departe.

Am mancat ceva mancare nasoala la Craiasa Muntilor si ne-am reintors la noi in ograda.
Costy, chiulangiu cum e de fel, s-a bagat pret de 2 ore jumate la somn, timp in care eu i-am furat “oitza” si am chinuit-o cu un Mr. Jack.
Ce urmeaza e cu adevarat remarcabil si poate de interes national, avand in vedere ca eram la o adunare Nationala.
Incerc sa-mi aduc aminte exact cum s-a intamplat, stiu actiunea dar imi lipsesc ceva amanunte cu privire la “cum de s-a intamplat treaba asta”.

Carmen, suparata pe atitudinea mea de la Mr. Jack, se supara si termina jocul, timp in care Dang imi propune o partida de table. Liniste si pace. Se joaca corect si placut.
Dintr-o data cerul se inegreste, umiditatea atmosferica creste, si parca de sus incepe usor sa “FULGUIASCA”!…  Da! Adixor spune Da! Asta e raspunsul lui la propunerea mea.
Si incep cu Adixor o partida… nu de Backgammon, ci de Table in adevaratul sens al jocului. Nu este un jucator cu o mare experienta, insa se cunoaste ca a mai jucat.
Ups! Am spus ceva ce nu trebuia?

Si cum pot altfel sa-mi raplatesc un adversar invins decat lasandu-l sa-si ia revansa?
Si iata-ma alaturi din nou de Carmen, Costy, Adixor si FlorinV explorand necunoscuta Cyclades. Tematica jocului e foarte bine structurata, strategia fiind una ce iti pune sangele in miscare. Daca e sa vorbim despre component, in cazul lui Cyclades avem ce spune. De la cea mai mica componenta, la cea mai neinsemnata carte si pana la ultimul pixel de pe tabla de joc, Cyclades exceleaza. Nu stiu daca are rost sa detaliez mai mult pe subiectul asta, dar parerea mi-am facut-o si pot spune ca Cyclades este un joc ce merita cumparat.

Am mai testat si un alt Boardgame numit Blokus care este destul de interesant si faimos pe de alta parte.
Puternic ca un erou dupa ce fuge de la lupta si doarme doua ore, Costy ne imbie pe toti in linistea orei 2 noaptea: Joaca careva Railroad Tycoon? Incaperea rasuna! Cred ca doar ora tarzie din noapte ne-a facut sa ne reorientam.

Cu Vick povestitor ne intindem la un cardgame: BANG!. Cu Costy bagat in frigider, eu  si Dang la somn, Vick, Adixor si Adi tot la masa cu un The Speicherstadt s-a incheiat si noaptea mea de sambata.