Mermaid Rain, conceput de Hitoshi Yasuda si Kariya Keiji, este un joc pentru 3-6 jucatori si dureaza intre 45 minute si o ora.

In Mermaid Rain, fiecare jucator joaca rolul unei sirene, care urmareste sa obtina comorile necesare pentru a castiga inima printului. Jucatorii vor primi in fiecare runda carti, din care trebuie sa faca formatii care sunt folosite pentru a castiga bonusuri speciale, si care desemneaza si ordinea de joc pentru restul rundei. O formatie reprezinta un set de carti, iar acestea sunt clasificate de la cea mai mica la cea mai mare valoare. Jucatorul cu cea mai valoroasa formatie va fi primul care va alege piesele reprezentand valuri cae sunt jucate pe tabla si care ii vor permite unei sirene sa se deplaseze.

Un jucator trebuie sa faca o alegere atenta intre a-si consuma cartile necesare pentru a juca o formatie valoroasa si a obtine intaietate fata de ceilalti jucatori sau a pastra cartile care sunt folosite si pentru mutarea sirenei altui jucator. Alegerea poate fi una grea, din moment ce piesele “val” sunt cruciale pentru ca jucatorii sa se poata deplasa acolo unde doresc si sa adune comorile dorite, dar si pastrarea cartilor este importanta, din moment ce ele trebuie jucate pentru a permite unei sirene sa se deplaseze. Un jucator trebuie sa se gandeasca, de asemenea, la valoarea bonusurilor speciale care urmeaza sa fie obtinute din jucarea unor formatii speciale.

Pe masura ce sirenele se deplaseaza pe tabla de joc si viziteaza epave, pesteri subacvatice si alte locatii, ele au posibilitatea de a strange comori. La sfarsitul jocului, fiecare jucator trebuie sa plateasca o taxa vrajitoarei care va folosi acele comori pentru indeparta vraja, inlocuind coada unei sirene cu picioare. Un jucator aflat in imposibilitate de a achita taxa pentru vrajitoare, va plati scump in puncte. Dupa ce a fost platita taxa, jucatorii vor compara numarul de comori pe care le-au castigat si vor obtine puncte in functie de cate comori au. Jucatorul cu cel mai atragator set de comori va castiga inima printului lor si, bineinteles, jocul!

Conform editurii Z-man Games, Mermaid Rain se va lansa in perioada mai -iulie 2011.