Ma simt nevoit sa incep articolul acesta cu o mica recapitulare. In urma cu un an si jumatate, alaturi de Costy, descopeream cu adevarat minunata lume a BoardGame-urilor. Au urmat zile in sir in care nu faceam altceva decat sa ne documentam din ce in ce mai mult despre acest fenomen. Zile in sir in care ne intrebam ce jocuri sa achizitionam, sa ne dam seama ce tematica ne caracterizeaza mai mult si mai ales cand avem timp de a le testa. Au aparut si primele jocuri din colectie si astfel curiozitatea a atins cote maxime.

 Treptat, am acumulat experienta si deja gandurile ne duceau spre alt nivel. Astfel am pus bazele blogului si impreuna cu Costy “am jurat credinta vesnica acestui fenomen”.

Desi multa lume isi dorea o locatie in care sa putem desfasura intalniri, totul a ramas doar la stadiu de discutie.
Se pare ca pana la urma, treptat, am reusit cate putin din tot ce ne-am propus.
Deci, astfel au aparut intalnirile de miercuri seara, care au luat nastere si cu ajutorul Ceainariei Tabiet, gazda noastra saptamanala.

Ca sa fac un scurt rezumat al serii de miercuri 06.10.10, am sa incep asa. Incepand cu orele 19, lumea a inceput sa apara. Fete cunoscute, dar si oameni noi. Nu stam mult pe ganduri si incercam cu disperare sa ne grupam in bisericute si sa incingem ceva.
Quoridor a fost primul joc la care am luat parte. Un boardgame foarte simpu de invatat si pus in practica, dar care pe mine nu ma atrage.

Dorinta mea mare era sa experimentez, impreuna cu Simi, Memoir’ 44, dupa ce in urma cu ceva timp mi-l descria foarte amanuntit.
Se pare ca pana la urma dorinta mi s-a indeplint si iata ca am ajuns la masa, impreuna cu Simi, dusmani de moarte pe campul de lupta.

Facem setup-ul jocului, rasfoim un pic regulamentul pentru improspatarea memoriei, ascult foarte atent indicatiile lui Simi si ne pune pe bombardat. Jocul se termina rapid cu victoria batranului capitan Simi.

Ca sa descriu un pic Memoir’ 44, am sa incerc mai jos sa fiu cat se poate de explicit si impartial.
Pentru mine Memoir’ 44 este un boardgame ce se face remarcat de la prima atingere. Cutia este una ce impresioneaza prin design si calitate. De ce mi se pare atat de calitativa cutia lui Memoir’ 44? Pentru ca este confectionata dintr-un carton lucios care confera o mai multa rezistent la contactul cu lichide.

Ce gasim in interior?

• 1 Tabla de joc – Harta cu hexagoane (fata-verso)
• 144 Figurine – Trupe ale Axei si ale Aliatilor
• 36 Obstacole
• 44 Piese de joc – Teren
• 60 Carti – Comanda
• 9 Carti – Rezumat
• 8 Zaruri pentru lupta
• 2 Suporturi pentru carti
• Regulament si scenarii

Ce-mi place la Memoir’ 44?

Pai in mare parte imi place cam tot, dar cum nimic nu te poate satisface la maxim, Memoir’ 44 are si el punctele lui slabe.

– Imi place calitatea materialelor folosite, de la carti si zaruri pana la harta si componente.
– Imi plac designul si detaliile.
– Imi place tematica si expunerea ei intr-un boardgame.
– Imi place diversitatea strategiilor pe care le pot adopta.
– Imi place multitudinea de harti.
– Imi place ca se poate juca doar in doi.
– Imi place ca exista foarte multe extensii.

Ce nu-mi place la Memoir’ 44?

Asa cum am spus si mai sus, pana la urma si Memoir’ 44 e un boardgame asa ca are si el bubele lui.

– Nu-mi place sistemul de depozitare al componentelor.
– Nu-mi plac culorile alese unitatilor, acestea putand fi foarte usor confundate intre ele in cazul unei iluminarii slabe in incaperea de joc.
– Nu-mi place lipsa unui recipient care sa foloseasca la amestecarea zarurilor.

In concluzie, Memoir’ 44 este un joc ce m-a impresionat foarte placut, un joc ce trateaza o tematica de razboi, foarte dinamic si destul de de usor de inteles.

Ca sa ne legam si de pret, Memoir’ 44 se invarte in jurul pretului de 200 Ron, dar uitandu-ne la calitatea componentelor, ne dam seama ca jocul isi merita toti banii.

Ca sa inchei in acelasi fel in care am si inceput articolul, noi echipa BGB va asteptam in numar cat mai mare in fiecare miercuri la Ceainaria Tabiet, pentru a ne cunoaste, a experimenta jocuri noi si pentru a dezvalui experiente la masa de joc.

Sursa foto: BoardGameGeek