Cei de la Mayfair Games au anuntat ca vor lansa in aceasta luna (ianuarie 2012) un joc de societate pentru 3-4 jucatori realizat de designerul Dave Heberer, joc ce va purta numele Giza: The Great Pyramid.

Descrierea jocului facuta de editura Mayfair Games:   

” Faraonul este ingrijorat! Constructia mormantul sau de la Giza este in urma si se teme ca nu va fi gata pentru inmormantarea sa. Acesta va oferi multe recompese factiunii care va ajuta cel mai mult la construirea piramei sale in urmatorii 10 ani. Daca oamenii tai vor munci cel mai mult si cel mai bine, vei intra in gratia Faraonului!

In jocul de societate Giza: The Great Pyramid esti liderul uneia din cele 4 factiuni ce tanjesc dupa gratia Faraonului. Ai la dispozitie 10 ani sa intreci celelalte factiuni si sa contribui cat mai mult la marea piramida, castigand recunostinta si gratia eterna. Dar trebuie sa-ti echilibrezi efortul!

Lucreaza pamantul si pescuieste pentru a hrani oamenii tai. Transpira si lupta-te cu blocurile gigantice de piatra si asezarea lor in locul potrivit. Pune oamenii tai sa realizeze cele mai rafinate opere de arta ce vor infrumuseta odihna vesnica a Faraonului.  

Vei fi in deajuns de destept, organizat si suficient de harnic pentru a conduce poporul tau si sa castigi favoarea Faraonului?

Mai jos aveti o poza ce infatiseaza un joc de Giza: The Great Pyramid in desfasurare. Poza a fost realizata de Jennifer Geske la standul Mayfair Games la BGG.con 2011: