Dupa ce in anul 2007 cei de la Kosmos au lansat o varianta pentru copii a jocului de societate Colonistii din Catan, cei de la Mayfair Games vor lansa in aceasta luna (aprilie 2012) varianta in limba engleza: Catan Junior. Aceasta varianta se adreseaza copiilor peste 6 ani si ii va introduce in lumea Catan si marile deschise.

Descrierea facuta de editura Mayfair:

” Exploreaza marile! Catan: Junior vine cu un stil de joc modificat, dand celor mici sansa de a experimenta lumea Catan! Jocul se adreseaza copiilor peste 6 ani si este perfect pentru a introduce copii si familiile in atmosfera seriei de jocuri Colonistii din Catan.

Catan: Junior se desfasoara pe un cerc de insule unde 2-4 jucatorii vor construi ascunzatori si misterioasa Insula Inspaimantatoare unde locuieste Capitanul Fantoma. Fiecare insula genereaza un anumit tip de resursa: lemn, capre, rom si sabii, iar jucatorii pot achizitiona aur.

Fiecare jucator incepe cu 2 ascunzatori de pirati, apoi construiesc nave pentru a-si extinde reteaua. Cu cat construiesti mai multe ascunzatori, cu atat mai multe resurse primesti. Iti vei folosi resursele sa cosntruiesti nave, sau sa primesti ajutor de la Papagalul Coco. Dar ai grija la temutul Capitan Fantoma!

Daca vei fi primul care va controla 7 ascunzatori ale piratilor vei castiga jocul!”