Articol preluat de la www.gameflux.ro

Începând cu Mirrodin Besieged GameDay, Wizards of the Coast introduc un nou produs dedicat jucătorilor cazuali sau începătorilor (dar nu numai): Event Deck-urile. Acestea sunt nişte deck-uri preconstruite asemănătoare cu Intro Pack-urile dar create special pentru un mediu competitiv (format Standard). Un event deck constă dintr-un pachet de 60 de cărţi (din care 7 rare dar nici o mitică) plus sideboard-ul de 15 cărţi, un spinedown counter (zar) şi un deck box, prețul recomandat fiind de 110 lei/deck. Momentan vor exista doar 2 pachete împărţite pe facţiuni: unu de partea Mirranilor iar altul de poartea Phyrexienilor. Deşi ideea acestui produs este bună rămâne întrebarea: vor confirma deck-urile într-un cadru competitiv? Dar haideţi să vedem checklist-urile acestora.

Infect and Defile

Deck-ul Phyrexienilor se prezintă ca un control plin de removale şi countere dintre cele mai bune, care câştigă prin infectarea adversarului.

2 x Drowned Catacomb

4 x Jwar Isle Refuge

7 x Swamp

10 x Island

1 x Doom Blade

1 x Hand of the Praetors

2 x Consuming Vapors

2 x Contagion Clasp

2 x Deprive

2 x Mana Leak

2 x Phyrexian Vatmother

2 x Smother

3 x Preordain

4 x Corpse Cur

4 x Corrupted Conscience

4 x Foresee

4 x Necropede

4 x Plague Myr

Sideboard

1x Doom Blade

2x Go for the Throat

2x Smother

3x Deathmark

3x Flashfreeze

4x Negate

Ce nu înțeleg este de ce au băgat Go for the Throat în side când puteau lejer să-l bage în main, fiind unul din cele mai bune removale. De asemenea mi se pare numărul de Foresee cam mare în main. Cele 7 rare nu sunt de lepădat, valoarea lor de single fiind undeva pe la 20$.

Into the Breach

Deck-ul Mirranilor pe de altă parte este un aggro deck care personal îmi place foarte mult, fiind axat pe BattleCry combinat cu goblini și ”putere de foc”.

21 x Mountain

1 x Contested War Zone

1 x Iron Myr

1 x Spikeshot Elder

2 x Darksteel Axe

2 x Devastating Summons

2 x Galvanic Blast

2 x Goblin Bushwhacker

2 x Goblin Guide

2 x Panic Spellbomb

4 x Goblin Wardriver

4 x Kuldotha Rebirth

4 x Lightning Bolt

4 x Memnite

4 x Ornithopter

4 x Signal Pest

Sideboard:

1 x Leyline of Punishment

2 x Act of Treason

2 x Into the Core

2 x Unstable Footing

4 x Goblin Ruinblaster

4 x Searing Blaze

Aici pot doar să adaug că mi-ar fi plăcut, fără să forțez nota, să văd în side, în loc de 4 Searing Blaze poate 2 x Searing și 2 x Staggershock, pentru diversificare. Main aș fi înlocuit un Devastating Summons cu încă un Goblin Guide. Și în acest deck valoarea rarelor depășește 20$, fără să mai punem la socoteală playset-ul de Lightning Bolt-uri care nu trebuie să lipsească din colecția oricărui jucător, plus celelalte comune și necomune.

Per ansamblu, deck-urile sunt demne de a intra într-un concurs, fără să-ți bați capul că nu există sinergie între cărți. Începătorii vor avea un pachet pe care pot construi mai departe foarte ușor (comparația cu Intro Pack-urile nici nu merită făcută) iar jucătorii avansați își vor putea completa playset-urile. Din punct de vedere al prețului, event deck-urile își merită fiecare bănuț, nemaipunând la calcul zar-ul și deck box-ul cu are vin.