Cei de la Z-Man Games au anuntat ca in perioada februarie-aprilie 2011 vor lansa jocul de societate Lords of Scotland realizat de designerul Richard James.

Conform spuselor lui Richard, Lords of Scotland este un joc de strategie plasat in perioada de instabilitate din istoria Scotiei. Dupa ce Regina Margaret, Maid of Norway(1286 – 1290) a murit lasand gol tronul Scotiei, multi succesori s-au aratat, fiecare incercand sa preia conducerea.

Ca adevar istoric, Robert, conducatorul clanului Bruce a reusit sa strang suport indeajuns incat sa uneasca mai multe factiuni ale Scotiei, sa revendice tronul si sa apere independenta Scotiei impotriva lui Edward al Britaniei.

Spatele Cutiei

In Lords of Scotland istoria nu a fost inca scrisa si fiecare jucator devine unul dintre puternicii aristocrati ai timpului, incercand sa revedince tronul. Ca lord al Scotiei, fiecare jucator conduce loialitatea si serviciile a mai multor clanuri. Folosind aceste clanuri pentru a lupta impotriva adversarilor, fiecare jucator va incerca sa stranga un numar cat mai mare de suporteri din clanurile Soctiei pentru a fi recunoscut ca lider.

Cum nicio lupta nu este definitiva in Scotia, doar lordul care-si va administra cel mai bine resursele dupa luptele cu adversarii va triumfa la sfarsit.

Lords of Scotland se inspira ca mecanica din mai multe jocuri : Condottierre, Havoc: The Hundred Years War sau Three-Dragon Ante. Este de fapt un cardgame, nu foloseste tabla de joc, chipsuri sau jetoane de victorie, venind cu 98 de Carti de Clan si o Carte de Initiativa (Victor’s Initiative Card). Mecanica de baza este Hand Management. Se poate juca in 2-5 jucatori, avand o durata estimata de 35 de minute.

MacNab

MacBean

Spate carti de joc

Sursa foto: Boardgamegeek si Evertide Games