Iepurele si broasca testoasa Lex Games Basme si Jocuri

Cei de la Lex Games au anuntat ca lucreaza la editia in limba romana a celui de-al treilea volum din seria Basme si Jocuri. Acesta se va numi Iepurele si Broasca Testoasa si va fi un joc de pariere pe animalute mai mult sau mai putin rapide pentru 2-4 jucatori.

Designerul jocului este Gun-Hee Kim, iar povestea se bazeaza pe fabula scrisa de Esop.

La inceputul cursei, fiecare jucator pariaza in secret pe doua din patru animale: testoasa, iepure, oaie si rata. Un animal este ales aleatoriu pentru fiecare jucator, iar dupa ce fiecare primeste o mana de sase carti, fiecare pune o carte ca un pariu aditional. Apoi, in ture, jucatorii plaseaza 1-4 carti, toate cartile aratand acelasi animal, dupa care trag pana la 5 carti.

Atunci cand sapte carti au fost jucate sau patru carti care arata acelasi animal, acel animal se muta (poate).

Fiecare animal are o caracteristica anume pe care jucatorii o pot folosi in avantajul lor. Testoasa se muta tot timpul un spatiu, dar se muta doua daca au fost jucate 4 carti de ale ei. Iepurele se muta intotdeauna 2 spatii – in afara de cazul in care au fost jucate patru carti, iar el este pe primul loc, caz in care el doarme si nu se muta. Rata se muta atatea spatii cate carti au fost jucate. Oaia se muta un spatiu in plus fata de cate carti au fost jucate – dar daca da de iarba se opreste din mutat.

Pista consta din 11 carti drum doua dintre ele sunt cu iarba.

Dupa ce animalele se muta, incepe o noua tura. O runda se termina cand trei dintre cele patru animale ajung la final, dupa care fiecare jucator puncteaza in functie de clasament.

Daca totul merge conform planului, jocul Iepurele si Broasca Testoasa va putea intra in ludotecile voastre incepand cu luna decembrie 2014.