Dupa ce au lansat oficial I Am Vlad – Prince of Wallachia, cei de la Real Wallachian Games nu se odihnesc si ne anunta un nou titlu: Let’s Pumpkin.

Descrierea oficiala a jocului Let’s Pumpkin:

“De Halloween, dovlecii sunt in pericol. Esti singura lor speranta! Vrajitoarele rele au umplut gradinile cu tot felul de capcane, dar vrajitoarele bune iti sar in ajutor cu surprize placute.

Let’s Pumpkin este un joc amuzant, distractiv, mic, cu o harta realizata in mod dinamic din diferite jetoane cu tot felul de desene hilare, dovleci haiosi reprezentati prin miniaturi din plastic si cu jetoane ce creaza interactiuni intre jucatori. Toate acestea fac din Let’s Pumpkin un joc pentru oricine, oricand, oriunde.”

Let’s Pumpkin face parte din categoria jocurilor de familie si se poate juca de catre 2-6 jucatori cu varsta mai mare de 8 ani. Durata medie de joc este de aproximativ 30 minute.



Componentele jocului de societate Let’s Pumpkin:
– 20 miniaturi Dovleac;
– 36 jetoane Teren;
– 12 jetoane Surpriza;
– 36 token-uri de Actiuni;
– 1 regulament in limba engleza.

Cum se joaca Let’s Pumpkin?


Inceputul jocului

Primul pas pe care il vor face jucatorii este asamblarea hartii jocului, folosind jetoanele de tip Teren, cele care au culoarea portocalie pe spate. Dupa acest pas, se vor distribui dovlecii tuturor jucatorilor, in mod egal, si se va stabili cine este primul jucator prin orice metoda vreti voi(de exemplu, folositi un zar.). De asemenea se pun pe masa jetoanele Surpriza, intr-un teanc, cu fata in jos.



Jocul propriu zis

Dupa cum sugereaza si numele, Dovlecii sunt personajele principale ale acestui joc. Intr-un numar mare, micutii dovleci de culoare portocalie isi lasa soarta in mainile tale, pentru ca fara o strategie adecvata isi vor gasi sfarsitul in capcanele cu foc, gheata, apa si vant ale noptii de Halloween.

In fiecare tur, jucatorii sunt obligati sa planteze cel putin un dovleac pe cate un teren nedescoperit din harta de joc. Fiecare teren din harta de joc ascunde o capcana, la pozitionarea unui dovleac pe un teren, acesta putand fi cuprins de flacari, inghetat, luat de tornada, blocat in mlastina si altele. Un jucator poate amplasa direct un dovleac aflat in posesia sa, sau poate salva unul aflat deja pe harta de joc, dar prins in capcana terenului respectiv.



Pentru a contracara efectele devastatoare ale capcanelor si a salva dovlecii, la descoperirea unui Teren in Flacari sau Teren Inghetat(acestea fiind si cele mai frecvente), jucatorul are posibilitatea de a extrage un jeton. Jetoanele respective pot avea atat efecte pozitive, cat si negative asupra unui teren, anuland efectul capcanei sau intarindu-l. De exemplu, putem regasi astfel Galeata cu apa, cu ajutorul careai se poate stinge focul pentru a salva un dovleac de pe Terenul in Flacari, dar in acelasi timp putem folosi Cristalul de gheata pentru a intari efectul inghetului de pe un Teren Inghetat. Un alt exemplu, putem scoate un dovleac din mlastina folosind jetonul Franghie, asta in cazul in care un alt jucator nu foloseste jetonul foarfeca pentru a ne sabota, taind franghia.

In momentul realizarii unor diverse combinatii cu jetoanele Teren in Flacari sau jetoanele Teren Inghetat se pot schimba anumite jetoane Teren din harta de joc cu jetoane Surpriza, rezultand astfel salvarea unor dovleci sau acapararea unor jetoane anterior folosite.

Castigarea jocului

Jucatorul care reuseste plantarea ultimului dovleac (propriu sau deja existent pe harta), devine castigatorul jocului, deci scopul fiecaruia este acela de a salva cat mai multi dovleci pentru a-i replanta el insusi pe parcursul jocului.



Momentan, jocul Let’s Pumpkin urmeaza sa intre in productie intr-un viitor destul de apropiat, cei de la Real Wallachian Games sperand sa fie gata pentru targul Spiel Essen 2012 din octombrie.