Cum ne apropiem tot mai mult de marele eveniment de la Essen, Spiel 2011, editurile anunta cu ce vor sa ne intampine si mai ales cu ce vor sa ne imbogateasca ale noastre colectii de jocuri.

Cei de la GameWorks se lauda cu 2 jocuri de carti despre monstri luptatori si bomboane. Dar sa le vedem pe rand!

TSCHAK! este un joc un joc realizat de designerul Dominique Ehrhard pentru 2-4 jucatori si dureaza 30-40 de minute. In fiecare runda din TSCHAK!, jucatorii isi vor face 3 echipe, fiecare compusa din 3 caractere din cele 10 carti din mana, pentru a-i ajuta sa se lupte cu ce ii asteapta in cele 3 nivele ale unei temnite (dungeon). Cel care are cea mai tare echipa va colecta comoara, castigand puncte pozitive, iar cea mai slaba echipa va fi atacata de un monstru si jucatorul va pierde, simtindu-se ca un invins. Dupa cele 3 nivele, fiecare jucator va avea in mana o singura carte, cartile comparandu-se intre ele, inca un moment in care un jucator va castiga aur.

La sfarsitul unei runde, fiecare jucator va pasa mana sa de carti in stanga, ce inseamna ca dupa mai multe runde de joc vei fi jucat cu fiecare din seturile de joc si va fi egalitate, nu? Normal ca nu – totul depinde de deciziile luate, daca sunt mai bune decat ale adversarilor.

Al doilea joc ce se va lansa pe 20-23 octombrie 2011 la Essen, Bonbons, este un joc de memorie un pic diferit, realizat de un designer nou, Marc André, pentru 2-6 jucatori si dureaza circa 10-20 minute. Mathieu Leyssenne, graficianul jocurilor Animalia si Jamaica, a realizat grafica delicioasa din joc.

8 tipuri de bomboane, fiecare in 4 culori, sunt ascunse in spatele a 6×6 jetoane patrate plasate in centru, alaturi de 4 jetoane speciale. Fiecare jucator primeste un set de 4 jetoane rotunde. Cand iti vine randul, vei incerca sa imperechezi un jeton rotund cu unul din centru. Daca reusesti, ambele jetoane raman cu fata in sus. Primul jucator care reuseste sa intoarca toate jetoanele cu fata in sus castiga.

Suna cunoscut, nu? Ei bine, singura gaselnita este faptul ca pe tura ta, poti fura bomboane de la adversari daca le poti imperechea cu cele din centru.

Mi s-a facut o pofta de bomboane…:)