Quest: A Time of Heroes este un joc de aventura fantastica pastrand traditia jocurilor clasice RPG de aventura asemanatoare jocului vechi Heroquest.
Quest: A Time of Heroes vine cu un stil unic, cu un jucator in rolul Maestrului Cautarii(Quest Master), in timp ce 1-4 jucatori curajosi vor lua rolurile unor eroi ce vor lupta pentru sfarsitul tiraniei in lume. Pe parcursul aventurilor, caracterele jucatorilor se vor dezvolta, dobandind noi insusiri, vor castiga noi articole(item-uri) si isi vor imbunatati atributele.

Jocul se desfasoara ca un mix dintre un paragraf dintr-o carte de aventuri si un joc RPG, cu Maestrului Cautarii(Quest Master) citind scenele importante pentru jucatori, acestia avand apoi la dispozitie alegeri multe si variate despre ce vor face in continuare. Actiunile si alegerile jucatorilor vor avea un impact major asupra directiei aventurii. Lupta dintre personaje si dusmanii lor se desfasoara ca un joc de tip tabletop, cu tipuri de teren ce avanteaza sau dezavantajeaza caracterele si alegeri tactice despre mutari si atacuri.

Quest Master este un rol pe care oricine il poate juca, fiind un rol usor de jucat dupa structura de aventuri, dar este la fel de antrenant ca si rolurile de eroilor. Prima aventura este conceputa ca un joc de invatare pentru ca jucatorii si Quest Master sa poata citi repede regulile de baza, sa aranjeze componentele si sa porneasca jocul cu un efort minim. Exista si o sectiune in regulament ce explica regulile de baza pentru crearea propriilor aventuri, astfel, jucatorii cu imaginatie putand sa-si realizeze propriile scenarii.

Eroii trebuie sa lucreze impreuna, hotarand cum vor utiliza punctele tari si slabiciunile grupului si mai ales, cine va deschide acel cufar inocent din colt. Daca jucatorii nu se pot decide, liderul va putea forta o decizie, schimbandu-se imediat din functie. Aceasta mutare, de impunere a unei decizii, trebuie facuta cu grija, in beneficiul tuturor. Zarurile vor decide provocarile, atributele jucatorilor si insusirile acestora, toate fiind foarte importante, hotarand daca un test va fi un succes sau un esec. Fiecare aventura din Quest se poate juca si pe sesiuni, cu jocuri ce dureaza aproximativ o ora.

Quest: A Time of Heroes, realizat de Alexander Dotor si Andre Wiesler va fi disponibil incepand cu toamna 2011.