Cei de la Alderac Entertainment Group (AEG) au anuntat lansarea unui joc de societate foarte asteptat: Ninja: Legend of the Scorpion Clan (Ninja: Legenda Clanului Scorpion). Acest boardgame face parte din seria Legend of the Five Rings, fiind o piatra de temelie a acesteia.

Povestea jocului este construita in jurul unei nopti periculoase la castelul din provinciile Clanului Leu (Lion Clan). Samuraiul Clanului Leu sta in alerta, protejand castelul de raufacatori.

Clanul Scorpion (Scorpion Clan) trimite un ninja foarte bine instruit pentru a patrunde in castel si avand scopuri nu tocmai cinstite: ar putea sa asasineze un oaspete imperial aflat sub protectia Clanului Leu, sa otraveasca fantana sau sa fure planurile de lupta ale daimyo-ului pentru sezonul viitor. Indiferent de misiunea sa, ninja-ul trimis a jurat sa o duca pana la capat, chiar sa moara incercand.

Din pacate pentru Clanul Leu, exista un complice: un tradator printre samuraii Clanului Leu ce a jurat loialitate Clanului Scorpion.

Realizat de designer-ul Fréderic Moyersoen (Saboteur, Nuns on the Run), Ninja este un joc de strategie, de cacealma, viclenie si gandire critica pentru 2-4 jucatori, avand setup diferit pentru 2, 3 sau 4 jucatori pentru a crea propriul lor set de provocari si beneficii.

Jocul va ajunge pe rafturi in luna Octombrie 2011.