Pe site-ul lui Bruno Faidutti, cunoscut designer de boardgame-uri, a aparut o scurta prezentare a jocului Jurassik, un boardgame pentru 2-4 jucatori realizat de Charles Chevallier si dureaza aproximativ 15 minute.

Conform regulamentului, cartile de la Jurassik se aseaza intr-un careu de 6 x 8! E un inceput neplacut, dar asta nu trebuie sa va impiedice sa jucati acest minunat joculet.

Jurassik este un joc de carti foarte simplu, bazat pe un mecanism des utilizat, pioni sau carti puse pe masa si luate una cate una de catre jucatori, fiecare pion sau carte luata facand accesibile pentru jucatorii urmatori altele noi. Aceasta regula a fost deja, de exemplu, la baza excelentului joc Buried Treasure.

In jocul de societate Jurassik, jucatorii sunt paleontologii care sapa dupa oase de dinozaur si incearca sa obtina schelete complete. Unele carti sunt doar oase, altele sunt carti de actiune utilizate pentru a fura sau schimba oase cu adversarii. Unele roci pot bloca, de asemenea, sapaturile.

Intr-adevar, nu e nimic nou aici, dar Jurassik este un joc usor, simplu si tactic, cu o tema consistenta si un sistem de joc inteligent. Este destul de simplu pentru copii si destul de dificil pentru adulti. Un joc bun, placut si usor de jucat, bine conceput si bine publicat.