La momentul publicarii acestui articol, ar fi bine sa fim deja in avionul spre Dortmund si apoi sa ajungem cu trenul in Essen, Germania, unde pentru 4 zile o sa participam ca vizitatori la unul dintre cele mai mari targuri internationale de jocuri, Spiel 2011, un “loc sfant de pelerinaj” pentru pasionatii de boardgames.

In urmatoarele zile o sa incercam sa strangem cat mai multe informatii, sa vedem si sa testam cat mai multe jocuri, dar sa si cumparam cateva, mai ales ca noutatile ajung mai greu in Romania. Cu siguranta vom avea material de facut review-uri si prezentari 😀 …

Ce inseamna targul Spiel 2011?

28 de ani de experienta in organizarea acestui eveniment inceput in 1983 ca mod de a aduce impreuna producatorii de jocuri si jucatorii de toate varstele, sute de mii de vizitatori in fiecare an, totul in doar 4 zile (cate 9 ore) si 9 hale imense. Ca sa va faceti o idee, Spiel 2010 a adunat 154.000 de vizitatori din toata lumea, zeci de expozanti, jurnalisti si mii de titluri noi sau mai vechi.

Este prima experienta de acest gen pentru noi, dar mai mult ca sigur ca va fi una placuta si speram sa avem loc in bagaje si in buget pentru cele mai interesante.